arto-nyberg
Kohokohdat.fi törmäsi Artoon, Art goes Kapakka -festivaaleilla 2014 miehen kantapaikassa.
anglioterre
Pub Anglioterre

St. Urho´s Pub, eli Urkki on konstailematon olutravintola. Paikka kuuluu myös Arto Nybergin suosikkipaikkoihin. Brittiläisten olutravintoloiden ystävä paljasti vilkkaana Art goes Kapakka 2014 -iltana muitakin suosikkejaan pääkaupunkiseudulla.

Illan ohjelmaa katsastamaan tulleen oluenystävän pubikierros voisi jatkua Meilahdesta Mannerheimintien varrelta löytyvään Viisipenniä -olutravintolaan.
– Myös legendaarinen Pub Anglioterre pitää mainita, Nyberg lisää.

Lontoon pubeista yhdessä Kari Ylänteen kanssa kirjankin julkaissut Nyberg on tottunut matkaamaan pubiin kauemmaksikin. Näin on myös pääkaupunkiseudulla. Hyviä ravintoloita löytyy metromatkan päästä.

Pikkulintuun Puotilassa pitää mennä metrolla. No, jos Espooseen menee, pitää Gallows Bird tietysti huomioida.  Kun pubi löytyy metron päästä, se on vähän niin kuin Helsinkiä.

Rentouden ja kodikkuuden lisäksi olutravintoloilla on muitakin yhteisiä nimittäjiä. Yksi niistä on tynnyrissä kypsyvä Real Ale -olut.
– Melkein kaikista näistä saa eläviä oluita. Se on kyllä mulla melkein se kriteeri. Tuoretuotetta pitää olla tai sitten hemmetin hyvä pullovalikoima.

Eeva-lehti tutustui Arto Nybergin mukana Lontooseen. Tässä vierailulla pubissa nimeltä Ye Olde Mitre.

Arto Nybergin innoittamana pubikierrokselle voi lähteä myös Lontooseen

Arto Nyberg ja Ilta-Sanomien toimituspäällikkö Kari Ylänne päivittivät ja laajensivat muutama vuosi sitten Lontoon Parhaat Pubit -oppaan. Miehet ovat tutustuneet satoihin pubeihin niin metropolin maantieteellisessä ytimessä kuin sen kaikilla laidoilla. Kirja paljastaa askelmerkit yli sataan hienoon pubiin. Ajanmukaistetun kirjan avulla on helppo toteuttaa paras mahdollinen pubikierros Lontoossa. Kovin nopeasti kirja ei hyllyssäkään vanhene, sillä monet pubit ovat yli 500 vuotta vanhoja.

Lue myös: Taide on parasta tuoreena: Art goes Kapakka -kaupunkifestivaali 13.-22.8.2015

Tapahtuman kotisivut: Art goes Kapakka

Kuvat ja teksti: Toni Honko, Lifestyle Media Oy

viisipennia-olutravintola

 

Lue myös uudistuneesta Viisipenniä -olutravintolasta:

1956 vuoden ravintolaklassikko Viisi Penniä – Uudet kuosit ja 27 hanaa