Googlasitko uutta ravintola Koskea Tampereella? Juttumme löytyy täältä

Ravintola Koski on lounas- ja tilausravintola sekä Saarikoski Cateringin keittiö

Koski Bar & Brasserien toiminta on loppunut ja sen tilalla toimii pintxobaari.

Koski Bar & Brasserien tiimi. Ravintolapäällikkö Johanna Tuomela (vas.) hallinnoi salia yhdessä Nea Valkaman ja Iida Pälän kanssa. Jyri Juntunen vastaa keittiöpäällikkönä ravintolan ruokatuotteesta.

Koskipuiston laidan vireä terassikeskittymä on saanut uuden terassillisen ravintolan, Koski Bar & Brasserien. Pikkusyötävää, moninaisia burgereita ja à la carte -annoksia sekä tietenkin juomia tarjoava ravintola on nuorten ja innokkaiden tekijöiden käsissä.

Koski Bar & Brasserie on uusi ravintola aivan Tampereen ytimessä Koskipuiston laidalla. Idea ravintolasta syttyi kuitenkin kauempana, Englannissa.

– Opiskelin siellä 6 vuotta kansainvälistä hotellinjohtamista ja työskentelin myös ravintoloissa, ravintolapäällikkö Johanna Tuomela kertoo.

Kun Tuomela palasi Suomeen ja ravintolatyöhön täällä, alkoi haave omasta ravintolasta kipinöidä kunnolla.

– Mietin, minkälainen konsepti täällä toimisi ja mille olisi kysyntää. Halusin myös tuoda eurooppalaista tuulahdusta tarjoilukulttuuriin.

Kun työtovereista löytyi vielä hyvä ja hyvin yhdessä toimiva tiimikin, syntyi sopivan liiketilan vapauduttua ja samanmielisten osakkaiden löydyttyä päätös nopeasti.

Koski Bar & Brasserien annosvalikoimassa on paljon rentoa syötävää baarisnäkseistä salaatteihin ja burgereihin, mutta myös à la carte -annoksiin. Listalta löytyy niin arancineja, friteerattua kukkakaalia, paistettua siikaa olutkastikkeessa kuin spelttirisottoa tai mangopannacottaakin. Piipahtaa voi siis lasilliselle ja pikkupurtavalle tai tulla syömään vaikka kolmen ruokalajin illallisen.

– Baarimenu juontaa juurensa Englannin pubikulttuurista. Meille voi piipahtaa bisselle ja pikkusyötävälle, mutta tulla myös syömään à la carte -annoksia. Haluamme tarjota annoksia monipuolisesti. Toivomme, että ihmiset tulevat tänne viihtymään hyvän ruoan ja palvelun äärelle, Tuomela summaa ja kertoo keittiön hyödyntävän paikallisia raaka-aineita ja tuottajia.

– Olemme koettaneet keskittää raaka-aineiden hankinnan ihan tähän lähelle. Esimerkiksi kala saapuu Nygreniltä, sämpylät Pyymäen leipomolta ja jäätelö Tampereen Jäätelötehtaalta, Tuomela luettelee.

Olutvalikoimastakin löytyy niin paikallisia pienpanimotuotteita Kaleva Brewingilta kuin laajemmaltikin kotimaisia maltaisia mm. Hiisi-panimon, Fat Lizardin ja Sonnisaaren oluiden muodossa.

– Yritämme valikoida sellaisia tuotteita, joita ei muualla olisi ja tietenkin panostaa laatuun. Koska olemme pieni yksityisomisteinen ravintola, pystymme myös muuttamaan asioita joustavasti tuotteiden toimivuuden tai asiakkaiden toiveiden mukaan.

Koski Bar & Brasserie, Koskikatu 7

VARAA PÖYTÄ

Avoinna ma-to 12-00, pe-la 12-02, SU 12-23, Keittiö ma-la 12-23, su 12-22

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy