tiiliholvi otto sovelius kohokohdatTiiliholvin keittiötiimi on saanut kovan luokan kokkivahvistuksen Otto Soveliuksesta. Sovelius työskenteli viimemmäksi pitkään Stefan’s Steakhousen keittiöpäällikkönä. Päällikön paikkoja olisi nytkin miehelle ollut saatavilla, mutta koko ajan vapaasti uutta ideoivaa tiimityötä arvostava Sovelius halusi töihin nimenomaan Tiiliholviin.

– Ihan mihin tahansa ravintolaan en olisi niin sanotusti rivikokiksi mennyt. Täällä on hyvä, innokas ja ammattitaitoinen porukka töissä. Jokainen haluaa kehittää uusia juttuja – ruokaa sekä palvelua. Se on rikkaus! Tiiliholvi ei ole jämähtänyt paikalleen, vaan uudistuu koko ajan. Halusin tänne myös kehittääkseni niitä puolia, jotka eivät ole vahvuuksiani ja oppiakseni vielä uutta, Sovelius valottaa vaatimattomasti.

– Tykkään muutenkin Tiiliholvin toimintamallista. Täällä saa ideoida ja keskittyä annoksiin rauhassa, asiakasta ajatellen. Muutenkin tuntui siltä, niin kuin olisi kotiin tullut, kun keittiötiimin ensimmäistä kertaa tapasi.

Talvilistan annoksissa lammasta, kukkoa ja aurinkoista tyrniä

tiiliholvi annos 3 kohokohdatRavintolan talvilistalle on valikoitu viimaiseen kylmään kauteen sopivaisia ja lämmittäväisiä annoksia, joita punatiilisten holvien suojissa kelpaa makustella.

Vorschmack on tiiliholvimaiseen tapaan purettu osiin, joissa maistuu mm. lampaan- sekä naudanpaistista tehty rillette kyljessään anjoviksen makuinen tuille eli keksi. Lammas on Äijälän tilan luomupäkättiä.

tiiliholvi tyrni kohokohdatKukkoa viinissä on perinteinen kylmän ajan herkku. Maut ovat perinteiset, mutta kukonrinta yllättäen liekitetään perin näyttävästi. Liekitystä ei muuten monessakaan ravintolasalissa voida paloturvallisuussyistä tehdä, mutta Tiiliholvissa lieskat loimuavat luvallisesti ja komiasti salin kattoon asti.

Jälkihyvänä kujeilee aurinkoisesti nelikerroksinen tryffelinen tyrnileivos. Toinen tuhdeista suklaatryffeleistä on kieritetty kuivatussa, raikkaan skirpakassa tyrnirouheessa – yhdistelmä, joka säväyttää suloisesti maistelijansa makuhermoja.

Uusi lista on voimassa 16.02.2016 asti.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

tiiliholvi kohokohdat

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Isänpäivä Tampereella

Isänpäivä Tampere 2021: Elämyksiä ruoasta, juomasta ja yhdessäolosta

Isänpäivävinkkeinä tarjoilemme ruokaisia ideoita, jotka lanaavat takuuvarmasti tien perheen uroshemmon sydämeen vatsan kautta! Tärkeintä isälle on tietysti yhdessäolo ja muistaminen – ja yhdessä ajan...

Suojaisa sisäpihaterassi on avattu – Tiiliholvin patioilla ruokaillaan ja siemaillaan rennosti

Tiiliholvin sisäpiha on saanut komean kaksiosaisen patioterassin. Ravintolarakennuksen muotoa myötäilevä terassi on suunniteltu miljööseen, siemailuun ja ruokailuun sopivaksi. Paikalle voi piipahtaa vaikkapa kesken iltakävelyn suoraan...

Onko teillä kova, kantava ääni? – Tiiliholvin kabineteissa voit pitää hauskaa yksityisemmin

Viisikymmenvuotias Ravintola Tiiliholvi on loistava juhlapaikka, jossa hauskanpitoon suorastaan kehotetaan. Tiilien suojassa ravintolajuhlintaan saa kuulua remakkakin ilonpito. Kellariravintolasta löytyy neljä kabinettia, joiden punatiilistä ladotut massiiviset...