Tiiliholvin sisäpiha on saanut komean kaksiosaisen patioterassin. Ravintolarakennuksen muotoa myötäilevä terassi on suunniteltu miljööseen, siemailuun ja ruokailuun sopivaksi. Paikalle voi piipahtaa vaikkapa kesken iltakävelyn suoraan porttikongista sisään astellen ja lasilliselle suunnaten. Ruokaillakin voi koko listan mitalta.

Tiiliholvin rauhallinen terassi piilee aivan kaupungin ytimessä, mutta silti suojassa niin ihmis- ja liikennevilinältä kuin tuimimmilta tuuliltakin. Terassille pääsee niin läpi ravintolan kulkien kuin suoraan kadulta porttikongin kautta kävellenkin.

Vaikka terassi onkin sisäpihalla, se on silti mukavaisen aurinkoinen. Ravintolarakennuksen puoleisen pation helposti säädettävät aurinkovarjot ja markiisi pitävät huolen riittävästä varjosta, sillä moni ruokailee mielellään suojassa paisteelta. Silkasta auringonpaahteestakin pääsee silti halutessaan nauttimaan vaikkapa huurteinen tai kupliva kaverinaan, sillä aivan vastapäätä muutaman askeleen päässä sijaitsee terassin aurinkopuoli. Kaksiosaisuus luo osaltaan myös tunnelmaa, kun porukkaa istuksii molemmin puolin kapoista ”kesäkatua”.

– Katettu alue on ruokaterassi ja toinen puoli aurinkoterassi. Tänne voi tulla vaikka raikkaille juomille aurinkoon istuksimaan ja nälän yllättäessä siirtyä sitten varjoon syömään, ravintolapäällikkö Sami Mäyrä vinkkaa.

Kesämenun päivän kala vaihtelee. Kuvauspäivänä se oli paistettua nieriää hapankerma-pinaattikastikkeella.

Uusi terassi innoitti tiiliholvilaisia osaltaan myös jättämään perinteisen sydänkesän kiinniolon sikseen. Tiiliholvi palveleekin nyt läpi koko kesän. Ja koko suven koulujen alkamiseen asti tarjolla on myös ravintolan jokakesäinen klassikko: edullinen kolmen ruokalajin kesämenu pääruokanaan päivän kala. Eikä eväkäsmeininki siihen tyssää, sillä kalaa sekä mereneläviä kokataan keittiössä muutenkin entistä enemmän.

– Esimerkkisi aikaisemmin listalla olleet simpukat olivat niin kysyttyjä ja saimme niistä niin hyvää palautetta, että päätimme nostaa kalan ja äyriäisten osuutta listalla. Teimme muiden muassa kaupungin parhaan kalahampurilaisen. Toki meiltä edelleen pihviäkin löytyy!

Kylmä tomaattikeitto, kurkkusorbet ja basilikaöljyllä maustettu tomaatti-kurkkusalaatti.

Kesämenu on kuin terassin letkeä kesämeno: hyviä suvimakuja ja konstailematonta tunnelmaa.

– Alkuun on espanjalainen kylmä tomaattikeitto eli gazpacho meidän tyylisillämme komponenteilla, raikkaalla kurkkusorbet’lla ja basilikaöljyllä. Päivän kala vaihtelee, tällä hetkellä se on hyvin paistettua nieriää selkein kesäisin lisukkein ja hapankerma-pinaattikastikkeella. Tuttuja, selkeitä makuja, Mäyrä kuvailee.

Kolmen ruokalajin kesämenu on oikeastaan neljän ruokalajin setti, sillä ennen jälkiruokaa pöytään kiikutetaan vielä välijuustot. Niiden jälkeen jälkiruokana tarjotaan mansikkaa ja raparperia marinoituna, valkosuklaajäätelöä ja paahdettua valkosuklaata.

Tiiliholvilla terassialueen suhteen myös tulevaisuudensuunnitelmia, joten sisäpihaterassi tulee tästä vielä kehittymään.

 

ESIMERKKILOUNAS

Maa-artisokkakeittoa ja omenasalaattia13€
Caesarsalaatti:
Kylmäsavulohi täytteellä15€
Bulled-härkä täytteellä15€
Latva-artisokka täytteellä (Veg)13€

Perinteinen Ranskalainen Boullabaisse-keitto15€
Leipää ja levitettä3€

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Tiiliholvin sisäpiha sai letkeän kesäravintolan – rentoa kesälounasta ja kylmiä juomia

Tiiliholvin sisäpihalla tapahtuu taas uutta! Nyt sinne on syntynyt rento kesäravintola, jonka keittiössä kokataan suveen sopivia annoksia. Tilaukset tehdään näppärästi suoraan keittiöstä ikkunaluukun kautta...
Ravintola Tiiliholvi

Tiiliholvin salainen sisäpiha ja kesäkeittiö avautui kesälounaalle

Tiiliholvin sisäpiha sai viime kesänä komean kaksiosaisen patioterassin ja tänä kesänä paljastuu vielä paljon kaikkea uutta. Tällä viikolla starttasi kesälounas. Kesäpihalla lounasta tarjoillaan myöhempään ajankohtaan...

Tiiliholvin annosuutuuksissa musta risotto ja kalapastrami kahdesta eväkkäästä

Pietari Parkkosen johtama keittiötiimi kokkaa kevättä Tiiliholvin lautasille. Uudistuneella à la carte -listalla komeilee klassisia annoksia, mutta Tiiliholvin omin keittiötaioin ja -tyylein toteutettuna. –...