Keittiömestari-ravintoloitsija Teemu Korkalaisen esittelemät talon omat, paikallisen Narvan Panimon valmistamat oluet ovat suosittuja ruoan kumppaneita. Erityisesti uutta kesäolutta on kysytty hanakasti. Pullon etikettiin on saatu kuva Tamara Piilolan maalauksesta, joka on nähtävillä ravintolasalin seinällä. Piilolan taidetta on esillä Laukon Kartanossa laajemminkin.

Laukon kartano on yksi Suomen suosituimmista kulttuurikohteista. Monipuolisen ja tasokkaan taide- sekä kesäkonserttikimaran lisäksi myös ruokakulttuuri on arvossaan, kuten Laukossa on aina ollut. Ravintola Laukkoa on jo toista kesää vetämässä Teemu Korkalainen, kosolti kisannutkin mies monen nimekkään ravintolan takaa.

– Moni tulee tänne viettämään koko päivän, kiertää kaikki näyttelyt, tutustuu kartanoon ja käy konsertissa. Tämä on itsellekin hieno paikka olla töissä, Korkalainen tuumii.

Koska Laukon kartanossa on paljon nähtävää ja koettavaa, myös ruokatuote on luotu vastaamaan asiakkaiden mielitekoihin pitkin päivää. Ravintola Laukko tarjoaakin päiväsaikaan ja konserttien yhteydessä illalla erityyppisiä makuantimia. Sekä päivän Keittiömestarin Kesäpöydästä ja illan Tapas & Ribs Buffet’sta voi vielä valita erikseen kevyemmän tai runsaamman vaihtoehdon. Päivän paistaessa voi siis vaikka koostaa annoksensa alkupalapöydän kylmistä antimista ja suunnata illalla konsertin jälkeen ruokailemaan tuhdimmin ribbseineen päivineen. Tai toisin päin.

Keittiömestarin Kesäpöydän makutarjonta on nimensä mukaisesti kesäistä ja raikasta. Antimista voi nauttia joko kevyemmin niin sanotusti alkuruokapöytänä tai myös lämpimän ruoan mukaan sisällyttäen. Konsertti-iltojen Tapas & Ribs Buffet toimii samalla mallilla.

Keittiömestarin Kesäpöytä on nautittavissa kello 12-18 joka päivä. Konserttipäivinä keittiö palvelee iltaisinkin kello 19-22, jollon tarjolle tuodaan Tapas & Ribs Buffet.

– Tahdomme antaa rahalle vastinetta. Pöydät ovat runsaita, raaka-aineet erittäin laadukkaita ja valmistamme kaiken itse paikan päällä. Meillä on olemassa pöydille tietty pohja, mutta muokkaamme sitä hiukan sesongin ja saatavuuden mukaan, Korkalainen kuvailee.

Vaihtelu on mukavaa paitsi taajaan Laukon tapahtumissa vieraileville, myös paikallisille asukkaille, jotka käyvät mielellään ravintolassa ruokailemassa. Veneilijöitäkin seilaa syömään ja seurustelemaan taajaan tahtiin.

Konsertti-iltoina keittiö on avoinna kymmeneen, mutta baari ja terassi palvelevat jopa puolilleöin, tarvittaessa pitempäänkin.

– Ihmiset ovat tykänneet siitä, että ilta ei pääty konserttiin eikä ruokailuunkaan, vaan täällä voi istuskella terassilla ja ottaa vielä lasin viiniä.

Viinit muuten saapuvat ravintolaan Tampereen Viinitukusta. Myös talon omat, paikallisen Narvan Panimon valmistamat oluet ovat suosittuja ruoan kumppaneita. Erityisesti uutta kesäolutta on kysytty hanakasti. Pullon etikettiin on saatu kuva Tamara Piilolan maalauksesta, joka on nähtävillä ravintolasalin seinällä.

Alkoholittomiakin juomia on mukavainen määrä. Aterian voi aloittaa esimerkiksi Raparperikuohu-kuplivaisella kilistellen tai vaikkapa Mojito-mocktaililla.

Korkalaisella on ravintola Laukon pyörityksen ohella muutakin yritystoimintaa. Helsingissä hän vetää yhdessä Arto Rastaan kanssa neljää ravintolaa: Penelopea ja sen kyljessä sijaitseva drinkkibaari Bardemia sekä juhla- ja kokousravintola Xavieria ja hiljattain Ruoholahteen valmistunutta Ilmarisen pääkonttorilla sijaitsevaa Xavier by Lepakkoa. Lapissa heillä on North Pole Catering yksityiskokkipalveluineen. Leville on rakenteilla myös uusi ravintola, joka valmistuu loppusyksystä.

Kisakentilläkin Korkalainen on kirmannut monessa maassa ja mantereella. Plakkarissa ovat muiden muassa Vuoden Nuori Kokki -kilvan ja Vuoden Porokokki -mittelön voitot.

– Kilpaileminen on toiminut hyvänä motivaattorina. Olen oppinut niistä etenkin järjestelmällisyyttä, tarkkuutta ja ennakoimista, sillä kilpailuissa on tietty aika, jossa kaiken tulee tapahtua. Koko ajan pitää ajatella eteenpäin, toteaa Korkalainen.

Ennakoida kannattaa erityisesti suursuosittuihin Laukon konsertteihinkin suuntaavan ja silloin ruokailemaan mielivän, sillä tapahtumapäivinä ravintolasali on usein aivan täynnä. Pöytävaraus kannattaakin tehdä ajoissa. Toki ilman varaustakin kannattaa pyörähtää paikalle vapaata pöytää tiedustelemaan ja vapautumista vaikka vähän odottamaankin. Ja koska terassille ei pöytävarauksia oteta, voi sinne aina suunnata. Niin syömään kuin vaikkapa Laukon omalle kesäiselle oluellekin.

Keittiömestarin Kesäpöytä joka päivä klo 12-18, (koko pöytä 32 €, alkuruokapöytä 25 €)
Tapas & Ribs Buffet konsertti-iltoina klo 19-22 (koko pöytä 36 €, Tapas Buffet 28 €)

LAUKON KARTANO, Laukontie 32

Teksti ja kuvat: Lifestyle Media Oy