Lapland Hotels Arenan yhteydessä toimivan Saivo Bar & Kitchenin tiimi Kim Slotte (vas.), Niko Leminen, keittiöpäällikkö Mikko Kautto ja ravintolapäällikkö Antti Vielma. Kuva: tiedote

Tamperrada-pintxokilpailun voittajaksi ylivoimaisin tuomariäänin valittiin Saivo Bar & Kitchen. Yleisön äänet taas haali jo kolmantena vuotena peräkkäin Tampinkoski Kitchen & Bar.

Tuomaristo arvioi 44 ravintolan kilpailuannokset kahdessa päivässä ja arvosteli ne asteikolla maku 60, ulkonäko 20 ja innovatiivisuus 20. Voittajaksi suoriutuneen Saivo Bar & Kitchenin ”keltavahveroa ja tuhkaa” -pintxossa maistuivat kauden maut. Voittajapintxon suunnitteli Niko Leminen, joka sai Espanjan Matkailutoimistolta 1000€ matkalahjakortin.

LUE MYÖS

Keittiöpäällikkö Mikko Kauton suhde työhön on tinkimätön – Lapland Hotels Arenan Saivo sai yllätysmenun

– Pintxo kuvasti täydellisesti ravintolan liikeideaa antaen kauden raaka-aineille kunniaa. Pintxon suunnitteli Niko Leminen, joka sai Espanjan Matkailutoimistolta 1000€ matkalahjakortin.

– Pintxo kuvasti täydellisesti ravintolan liikeideaa antaen kauden raaka-aineille kunniaa. Pintxo oli kaunis, teknisesti erittäin haastava toteuttaa, rapea tuhkalla päällystetty kuori piti pehmeän keltavahverotäytteen hyvin kasassa ja oli helposti sormin syötävissä. Makujen tasapaino oli täydellinen, kilpailun päätuomari Mikko Reinikka kertoo.

Ravintolapäällikkö Antti Vielmaa haastattelimme Lapland Hotel Tampereen aikoihin

Tunturin juurelta Tampereelle – Lapland Hotellin Vielmassa virtaa shamaaniveri

Annos saikin tuomaristolta historian korkeimmat pisteet, 92/100.

Tänä vuonna tuomaristossa olivat mukana Michelin-kokki Pekka Terävä, Baskimaan edustaja Juan Antonio Bilbao, Espanjan Helsingin matkailutoimiston johtaja Julio Jiménez Novella ja tapahtuman perustaja Mikko Reinikka. Kaikkien neljän tuomarin shortlistalle ylsivät myös Herkkujuustola Juustotupa ja Ravintola Aisti. Herkkujuustola Juustotuvan annoksessa oli friteeratun perunan päällä valkohomejuusto-jogurttimoussea, viinirypälettä, hunajaa ja paahdettua cashew’ta. Ravintola Aistin kisa-annos oli savuperunachurro.

– Kokonaistaso nousee vuosi vuodelta, kiittelee Terävä.

– Ensimmäistä kertaa yli neljännes annoksista ylitti 80/100 pistettä. Ääripäässä silti kaksi annosta alle kymmenessä pisteessä, mikä on tuomareillekin hieman turhauttavaa. Tapahtumasta saa enemmän irti jos on mukana tosissaan, kyseessä on kuitenkin käyntikorttiannos aivan uusille asiakkaille.

Tuomaristo kertoo toivovansa, että jos lämpimänä tarkoitettuja annoksia ei pystytä kuitenkaan toteuttamaan lämpöisinä, kannattaa kisapintxoksi suunnitella erilainen annos. Lisäksi pintxon tulisi olla helposti 2-3 suupalalla käsin syötävissä. Baskilaiseen tyyliin pintxo toisessa kädessä ja viinilasi toisessa.

– Useiden eri komponenttien määrä ei ole itsetarkoitus, vähemmälläkin pärjää, jos makukokonaisuus on täydellinen, Terävä muistuttaa.

Tampinkoski Kitchen & Bar sijaitsee osoitteessa Vuolteenkatu 1, aivan linja-autoaseman tuntumassa. Kuva: Kohokohdat.fi

Tampinkoski kolmannen kerran yleisön suosikiksi

Kahtena viime vuonna yleisön suosikiksi kirinyt Tampinkoski Kitchen & Bar onnistui tänäkin vuonna hurmaamaan yleisön makuaistit. Kilpailuannoksena tarjoiltiin patongin päällä palvattua luomunautaa, rapumoussea ja friteerattua kaprista. Kauppahallissa elokuun alussa avattu uusi ravintola-myymälä Heart of Spain oli heti kannoilla yleisöäänissä toisena. Yleisöäänestäjien kesken arvottiin 1000€ matkalahjakortti, jonka voitti Sanna Hyyryläinen Vuorentaustasta.

Tampinkoski kuohuaa ruokaa ja juomaa Tampereen ytimessä – Funkkistaloon avattiin uusi ravintola

Äänestystulokset 2023

Tampinkoski Kitchen & Bar 396
Heart of Spain Kauppahalli 335
Ravinteli Huber 215
Dining26 by Arto Rastas 212
Guru´s Kitchen 185
Saivo Bar & Kitchen 172
Funky Woo 128
Bistro Julienne 108

Tamperrada pintxofestivaalia vietettiin 11. kerran 29.8.-2.9.2023 Tampereella. 44 ravintolaa tarjosi parasta osaamistaan pieninä ruoka-annoksina eli pintxoina viiden päivän ajan. Pintxon filosofia on lähtöisin Baskimaasta, mutta Tampereella tapahtuman idea on tuoda esiin tamperelaisten ravintoloiden omaa osaamista ja liikeideaa.

Tamperrada on koko perheen herkullinen kaupunkisuunnistus, jossa saa pikkurahalla tutustua itselle uusiin ravintoloihin ja löytää uusia kävelyreittejä kaupungin keskustassa.

Baskilaisten stadionbändien yhteinen klubikeikka Tavara-asemalla

Baskien kulttuuri-instituutti Etxepare Euskal Institutua ja Bizkayan maakuntahallinto lähettivät Tampereelle Baskimaan kolme stadionbändiä Mikel Urdangarin, Huntza ja El Tol Sarmienton konsertoimaan intiimille klubikeikalle. Basking Beat & Bite -tapahtuma järjestettiin kolmatta kertaa osana Tamperrada Pintxofiestaa. Baskimuusikot ihastuivat Tampereen ilmapiiriin, miljöisiin, ihmisiin sekä ruokatarjontaan. Keikkapaikkana oli uusi Tavara-asema, jossa kaikki kolme bändiä esiintyivät torstaina 31.8. peräjälkeen. Bändit siirtyivät seuraavana päivänä Helsinkiin, jossa pidettiin myös yhteiskeikka.