O’Connell’s Irish Pub on rennon irlantilaismenon ja musiikin lisäksi yhteisöllinen ja irlantilaisia perinteitä vaaliva olutravintola. Niihin perinteisiin kuuluu myös rehti ja paikoin jopa paikallisista artesaanituotteista valmistettu pubiruoka.

Simon Foster. Kuva: Kohokohdat.fi

O’Connell’s avattiin vuonna 1996, mistä lähtien se on toivottanut kaikki irlantilaista pubitunnelmaa kaipaavat tervetulleiksi lämminhenkiseen huomaansa. Kun pubi uudisti muutama vuosi sitten annoksiaan, nousi käsityön merkitys keittiön raaka-aineissa uudelle tasolle raakamakkarayhteistyön myötä. Raakamakkaramestari Patrick Raffertyn vetämä paikallinen Sausages Finland valmistaa edelleen muhevatäytteiset makkarat ja lihapullat O’Connell’sin annoksiin.

– Yhteistyö on jatkunut jo viitisen vuotta. Olemme siihen tyytyväisinä pitäytyneet Raffertyn makkaroissa sekä hänen meille valmistamissaan hyvin maustetuissa artesaanilihapullissa, ravintoloitsija Simon Foster kertoo.

Foster näkee lähituotteiden hyödyntämisen hyvin tärkeänä monessakin mielessä.

– Mielestäni tämä on myös tulevaisuutta. Me kaikki hyödymme yhteisöllisyydestä ja paikallisten raaka-aineiden käyttämisestä.

Kolmea eri makkaraa sisältävä makkaralankku on todellinen makkaranystävän valinta. Siinä pääsee haukkaamaan kiinni Ikuri-saunamakkaraan niin perinnereseptillä kuin cajun-maustettuna valmistettuunkin malliiin ja näiden lisäksi vielä chorizoon. Kuvaaja: Ronja Honko, Kohokohdat.fi

O’Connell’sin valikoimasta löytyy kestosuosikiksi muovautunut Sausages Finland -raakamakkarainen lankkuannos.

– Lankku on annoksista se, joka makkaranystävän kannattaa ehdottomasti valita, sillä siinä on haettu erilaisia makkaramakuja samalle lautaselle, ravintoloitsija ja keittiön ohjastaja Valtteri Mattila vinkkaa.

Myös vanhoja lämmittäväisiä talvikauden annoksia on ilmaantunut listalle.

– Talvilistalle tekivät paluun laadukkaalla tavalla kotoiset makkara & muusi- ja lihapullat & muusi -annokset, valottaa Mari Järvinen ravintolan uudistunutta annoskatrasta.

Piet ovat tehneet paluun O’Connell’sin annosvalikoimaan. Kuva: Ronja Honko, Kohokohdat.fi

Keittiö panostaa myös kasvisruokaan, joten syksyn tullen listalle palanneet suositut Piet tarjoavat kana-, liha- ja kalavaihtoehdon lisäksi sekä kasvis- että vegaanisen Gardener’s Pie -vaihtoehdon. Perinteisten muusipitoisten pataruoka-annosten leipä on Fosterin äidin reseptin mukaan leivottua soodaleipää.

Muutkin pubiklassikot, kuten Fish & Chips, kuuluvat talvikauden valikoimaan.

Syksyn sunnuntaisena uutuusteemana kokeillaan kerran kuukaudessa myös Chicken Wings Sunday -teemaa ruoka- ja juomakombon siivittämänä. Myös kukkakaalinen vegeversio siivistä on saatavilla.

Tutustu lisää Patrick Raffertyn raakamakkaroihin

O’Connell’s sai paikalliset raakamakkarat annoksiinsa – Patrick Rafferty maakaroi makkaroita Ikurissa

O’Connell’s Irish Bar, Rautatienkatu 24

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Kilkenny-olutta paneroinnissaan hyödyntävä Fish ’n’ Chips -annos on vakiintunut annostarjontaan. Kuva: Ronja Honko, Kohokohdat.fi

[TO 2.12.] TAPAHTUMA MENNYT JadaJada Improv @ O’Connell’s Irish Bar