Olutravintola Konttori vastasi olutkansan huutoon ja paketoi kolme ohjattua tastingia. Valikoitavaksi on luotu kolme eri vaihtoehtoa: Peruskattaus, Hopheadz ja Hapannaama.

Oluttasting Tampereella Olutravintola Konttorissa
Konttorissa voi maistella niin ohjatusti kuin ominkin päin. Kuva: Timka Seppänen

– Haluamme jakaa asiantuntemustamme oluiden parissa. Ja kun meillä on Konttorissa tuotepuoli loistokunnossa, niin myös tastingeihin on vimpan päälle materiaalia maisteltavissa, Konttorin päällikkö Antti Hannula kuvailee.

Kysyntää ohjatuille tastingeille on, sillä oluttiedonjano on ollut huomattavissa jo pitkään ihan tiskin äärelläkin.

– Ihmisiä tuntuu kovasti kiinnostavan erilaisten ja erityylisten oluiden maistelu. Moni haluaa yhden ison tuopillisen sijaan maistella pienempiä määriä useita eri oluita.

Konttorin päällikkö Antti Hannula olutasian äärellä.

Konttorissa onkin siis mahdollista maistella erilaisia oluita ihan ex tempore itsekseen taikka vaikka kaverin kanssa näkemyksiä vertaillen.

– Maistelua varten tuotteistamme parhaillaan omaa beer flight -lautaa, mutta ennen sen käyttöönottoa räätälöimme asiakkaalle kyllä hyvän pienten lasillisten tasting-setin toiveiden mukaan. Tykkäämme myös siitä, jos asiakas hieman haastaakin meitä eri oluiden suhteen, Hannula paljastaa.

Siinä missä omatoimimaistelemaan voi suunnata ex tempore milloin vain, tapahtuvat ohjatut tastingit ennakkoon tilaten ja suojaisaan ravintolan takaosaan sulkeutuen, 8-20 henkilön voimin.

Tastingit ovat mukavaista ja mielenkiintoista ohjelmaa niin oluihin enemmän syventyneille kuin niihin vasta tutustuvillekin.

– Mukana on aina joku, joka sanoo, ettei ole olutihmisiä, mutta siinä maistellessa omaan suuhun sopiva oluttyyli sitten löytyykin. Tulee niitä hienoja ahaa-elämyksiä. Etenkin sour-kenttä on sellainen, joka käännyttää monet oluen ystäviksi, Hannula paljastaa.

Kolmesta tasting-kokonaisuudesta suosituin on Peruskattaus, joka on niin sanotusti yleissivistävä tasting-paketti. Siinä pääsee maistelemaan yleisimpiä oluttyylejä ja kuulemaan niiden erityisominaisuuksista.

Hopheadz-tastingissa puolestaan sukelletaan erilaisiin IPA-tyyleihin ja -variaatioihin. Hapannaama taas tuo trendikkäät sekä perinteikkäät hapan- eli sour-oluet siemailtavaksi ja syvennyttäviksi.

Tastingien järjestäminen onnistuu viikolla ja viikonloppuisinkin päiväsaikaan. Viikonloppuillat ja pyhien aatot ovat suositussa olutravintolassa liian touhukkaita.

– Iltojen ja aattojen kiireissä tarvitsemme jo kaikki Konttori-moottorin sylinterit käyttöön baarin puolella, tuumaa Hannula.

Konttorista on mahdollista tilata ohjattu tasting myös omiin tiloihin. Alkoholilainsäädännöstä johtuen oluita ei ole mahdollista Konttorista tuoda, mutta asiakas tilaa tuotteet Konttorin hyvien ohjeiden ja tastingin teeman mukaisesti.

– Meiltä tulee tasting-vetäjä lasien ja muun tarvittavan tilpehöörin kanssa. Ja sitten ryhdytään kaatamaan juomia, jutustelemaan ja tietenkin maistelemaan!

Teksti ja kuvat: Kohokohdat.fi
Tasting-kuva: Timka Seppänen

Konttorissa tarjottiin vuonna 2022 huimat 1035 eri olutlaatua.

Konttorissa oluttastingin voi yhdistää saunomiseen