Olutravintola Konttori on palkittu olutharrastajien keidas, joka tunnetaan muun muassa rivakasti kiertävästä olutvalikoimastaan. Vaikka eri olutlaatuja yleensäkin myydään messevät määrät, oli vuoden 2022 tulos yllätys konttorilaisillekin: viime vuonna Konttorissa kohoteltiin tuoppeja 1035 eri olutlaadun mitalta.

– Meillä oli vuoden aikana tarjolla 619 eri hanaolutta, ja kun pulloissa ja tölkeissä myytävät juomat lasketaan mukaan, päästään niinkin valtavaan määrään kuin 1035 eri olutlaatua. Tämä kaikkien aikojen ennätys osoittaa, että olut maistelutuotteena kiinnostaa, ravintolapäällikkö Antti Hannula kertoo.

IPAt pitivät pintansa suosituimpina. Vahvasti humaloitujen IPA-oluiden valmistus lisääntyi merkittävästi 2000-luvun pienpanimobuumin myötä, sillä siitä tuli monen käsityöläispanimon ensimmäinen tuote. Trendi jatkuu edelleen, ja Konttorinkin hanoista myytiin vuoden 2022 aikana satoja eri tyylisiä IPA-oluita.

– Tarkalleen ottaen toimme tarjolle 345 erilaista IPA-olutta, kun lagereita sekä tummia stout- ja porter-oluita oli valikoimissa viitisenkymmentä kumpaakin. Hapanoluiden osalta vuosi 2022 tarkoitti lopullista läpimurtoa, ja niitä meiltä löytyi maisteltavaksi yli 130 erilaista. Uskallankin luvata, että Konttorilla on aina tarjota sopiva vaihtoehto niin oluen maisteluun uppoutuneille hifistelijöille kuin heillekin, jotka eivät aikaisemmin ole oluen makuun päässeet, Hannula sanoo.

Hannula kertoo Konttorin maineen yhtenä olutharrastajien pyhiinvaelluspaikoista rakentuneen vähitellen.

– Totta kai kaiken takana on asiantunteva henkilökuntamme, mutta lisäksi teemme tiivistä yhteistyötä niin maahantuojien kuin kotimaisten ja ulkomaisten panimoidenkin kanssa. Seuraamme jatkuvasti, mitä kentällä tapahtuu ja odotamme innolla tulevia uutuuksia. Tärkeintä ei kuitenkaan ole tarjolla olevien oluiden määrä, vaan otamme tuotteet myyntiin aina laatu edellä, silti rohkeasti kokeillen.

Nykyään myös asiakkaat osallistuvat entistä aktiivisemmin ravintolan valikoiman kehittämiseen.

– Käymme jatkuvaa keskustelua tiskin yli kuten ennenkin, mutta erittäin merkittäväksi työkaluksi on kasvanut oluiden arvosteluun keskittynyt Untappd-sovellus. Konttorin olutmenua katsottiin viime vuoden aikana sovelluksessa reilusti yli 100 000 kertaa ja meillä juotuja annoksia arvosteltiin yli 17 000 kappaletta. Tieto kiinnostavista makuelämyksistä siis liikkuu nopeasti ravintolan ja asiakkaiden välillä, mutta myös olutharrastajien yhteisön sisällä, Hannula kuvaa.

Kuvat: Kohokohdat.fi

Konttorissa maistellaan ohjatusti ja ominkin päin – kolme ohjattua tasting-pakettia