Noobin Final Lapia pääsee pelaamaan myös porukalla ratakurveissa kilvoitellen, sillä pelikoneet on linkitetty.

Ennen pelikoneita löytyi melkein joka kahvilan, huoltoaseman tai ravintolankin tiloista. Tykitettiin flipperiä ja veivattiin Donkey Kongia limpparipullon voimin. Nyt arcade-peleihin pääsee käsiksi mocktail- ja cocktail-tankkauksella Tampereen rautatieaseman takana. Noob Bar & Arcaden takana taas on kaupungin kovimpien juomasekoitusten velhona tuttu Tero Räisänen. Joka muuten tunnustautuu pikkaisen nörtiksi.

– Sain serkkuni luona vuonna 1993 ensimmäisen kerran 8-bittisen Nintendon ohjaimen käteen. Peli taisi olla Tiku ja Taku. Sen jälkeen itkin omaa pelikonetta varmaan pari viikkoa. Lopulta faija osti Super Nintendon, joka on minulla vieläkin, pelibaarivastaava Räisänen kertoilee.

Silloin pelimaailma pyyhkäisi pojan mennessään.

– Olen sillä tavalla pikkaisen nörtti, että olen pelannut tuosta lähtien aina jotain peliä. Minulla on seitsemän eri konsolia kotona, mutta kyllä sinne ehkä vielä yksi arcade-pelikonekin voisi sopia, intomielinen peliharrastaja virnistää.

Tero Räisänen asettaa Sonja Valkealan suunnitteleman keksin The Pac -cocktailiin. Tai oikeastaan mocktailiin, sillä tässä holittomassa versiossa on käytetty alkoholitonta Seedlip-tislettä.

Pelikonebaari yhdistääkin nasevasti Räisäsen työn ja harrastuksen. Noob tuo kaikkinensa messevän ja tarjonnaltaan muhkean kokonaisuuden Tampereen pelikentälle. Paitsi että paikka itsessään on laatu-cocktaileja ja kovia kolikkopelejä, se sijaitsee samoissa Bonker Moodcourt -tiloissa vegaanimättöravintola HOAXin ja taco-ravintola TnT – Tacos ’n’ Tequilan kanssa. Saman ravintolakaton alla voi siis viettää aikaa syöskennellen, juoskennellen ja luonnollisesti itsensä iloiseksi pelaillen. Moni kone on kultaiselta 80-luvulta.

– Tämä on omalle ja vanhemmille ikäluokille nostalgiatrippi ja nuoremmille tilaisuus nähdä ja kokea, mistä pelit ovat oikein lähteneet liikkeelle.

Donkey Kongin, Super Marion ja Pac-Manin tunnistavat melkein kaikki iästä riippumatta. Pelivalikoimassa on luonnollisesti myös flippereitä ja räiskintä- sekä autopelejä. Final Lapia pääsee pelaamaan myös porukalla ratakurveissa kilvoitellen, sillä pelikoneet on linkitetty.

Noobissa ei markkoja eikä eurojakaan koneisiin kilautella, vaan poleteilla pelataan. Niitä voi ostaa tiskiltä. Pelit nielevät poletteja vähän eri tahtiin, mutta keskimääräinen hinta per peli on noin 50 senttiä.

Entäs se juomapuoli sitten? Cocktail-lista on nähtävillä, kuinka muutenkaan, omassa pelikoneessaan. Muutakin kuin cocktaileja baarista saa, ja Räisänen toteaakin Noobin olevan enemmänkin arcade-baari, josta saa myös laadukkaita cocktaileja.

– On maustettua savua, Pac-Man-keksiä, valokuvaa juoman pinnalla… Maailmalta on noukittu ideoita. Cocktailit ovat mauiltaan selkeitä ja puhtaita, helposti juotavia. Askelen verran kauemmas kovin kokeilevalta ja kikkailevalta kentältä, kuvailee Räisänen.

Kaikki cocktailit on touhuun sopivasti peliteemoitettu, joten juomansa voi valita vaikka sen pelin mukaan, johon haluaa Noobissa tarrautuakin. Kaikkia saa myös alkoholittomina mocktail-versioina, joten Noobissa voivat kaikin mauin nautiskella myös alaikäiset ja muuten holittomia juomia haluavat.

Räisäsen oma juomasuosikki on saanut innoituksensa eeppisestä peliklassikosta.

– Kaikki näistä ovat tietenkin rakkaita, mutta kyllä The Pac on kovin. Se on upgreidattu gin & juice. Snoop Doggy soimaan, Pac-Man tulille ja The Pac kylkeen, niin se on siinä!

KOTISIVU

 

Tiesitkö, että Bonker Moodcourt -tilojen yhteydessä on myös sauna?