Ravintola Piemonte on alkuvuoden silkkaa Sisiliaa! Ravintolan keittiömestari on loihtinut tarjolle annoskimaran, joka tuo tarjolle talveen sopivia ja sisilialaisiin makumaisemiin sointuvia annoksia.
– Koko menumme pohjautuu pelkästään Sisiliaan. Kaikki raaka-aineet ovat sellaisia, jotka ovat siellä hyvin tyypillisiä. Esimerkiksi mereneläviä käytetään siellä paljon, kuvailee keittiömestari Amanda Salo.
Keittiömestarin oma annosmielitietty on sardellinen, säväyttävän mustakeltainen pasta-annos, joka ammentaa värinsä mustekalan musteesta sekä tietenkin sitruunasta.
– Pasta on suosikkiannokseni. Tykkään erityisesti sen väristä. Se näyttää muutenkin vähän erilaiselta kuin pasta-annoksemme yleensä ja on erittäin voimakasmakuinen.
Sitruunan ohella myös vahvasti sesongissa olevaa veriappelsiinia löytyy niin risotosta kuin burratan kanssa kaverustuneenakin.
Ravintoloitsija Sakari Keinänen kallistuu selvästi karitsanpotkan puoleen.
– Karitsanpotka-annos on oikein sellainen kylmän talvipäivän annos. Eihän sen hienompaa olekaan, kuin tulla kylmästä lämpöiseen nauttimaan hyvää ruokaa ja ottaa siihen pullo punaviiniä kylkeen, Keinänen kuvailee.
Sisilia elää vahvasti myös juomavalikoimassa, jota on runsastutettu Sisilian alueen viineillä.
– Meillä on Suomessa vähän vähemmän saatavilla olevia Donnafugatan viinejä. Kyseessä on todella persoonallinen viinitila Sisiliassa. Roseen lisäksi meillä on sieltä vaaleaa Anthiliaa ja punaista, todella muhkeaa ja herkullista Mille e una Nottea, kuvailee Sari Vastamaa.
Piemontessa on myös aivan oma limoncello tekeentymässä, joten siltäkin osin sukellus Sisiliaaan on täydellinen.
Piemontessa syödään sisilialaisittain ainakin helmikuun puoliväliin asti.
MENU SISILIA
ANTIPASTI
Leipää & tomaattipestoa L €4,50
Antipastilajitelma G €12/€18
Kukkakaaliarancino & paahdettua mantelia L €12
Burrataa & veriappelsiinia G €12
PRIMI PIATTI
Veriappelsiinirisottoa & kapriksia L, G €10/€15
Spaghetti al Nero di Seppia L €12/€18
Pastaa & liharagua L €10/€15
SECONDI PIATTI
Paahdettua juuriselleriä & caponataa L, G €22
Ylikypsää karitsaa & valkopapu-valkosipulipyreetä L, G €29
Nieriää, couscousia & rakuunaa L €29
DOLCI
Nutella-pistaasi Tiramisu €10
Mantelipannacotta & granaattiomena granite L, G €10
Sgroppino M, G €7
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy