Gastropub Tuulensuu nostaa joka sunnuntai esille jonkun klassikkoannoksen Euroopan keittiöistä, mutta myös kansainvälisiä makulegendoja. Tarjolle tulee sellaisia annoksia, joita syystä tai toisesta olisi liian haasteellista tehdä normilistalle. Päivän tempauksina ne kuitenkin onnistuvat hienosti ja tarjoavat tilaisuuden ehtaan makumatkailuun.

2.9.-6.10. juhlimme Oktoberfestia niin ruokalistalla, Klassikkosunnuntaisiia kuin olut- ja viinilistallamme, tervetuloa!

Su 15.9. Weisswurst & Pretzel. 10€.Tämä Baijerilainen oluttupa klassikko on yksinkertaisuudessaan herkullinen. Lipstikkavedessä keitettyä tuoretta makkaraa makean sinapin ja pretzel suolarinkelin kera, prost!

Su 22.9. Puolikas paistettu ankka 25€.  Haudutetun punakaalin, olutkastikkeen ja perunaknödelin kera. Tähän litra olutta kylkeen niin kyllä lähtee…ja ehkä vielä toinenkin? Ronskit vetää tän yksin, moni saattaa tarvita jakajaa…

Su 29.9. Kokonainen grillattu kana 10€. Koko kana ja kulhollinen valkosipulimajoneesia, jokainen joka on käynyt Munchenin teltoilla tietää mistä on kyse…hauskanpidosta! Tästä riittää hiukopalaa kahdellekin.

Su 6.10. Schweinhaxe, 25€. Jep, kokonainen sianpotka pottumuusin ja hapankaalin kera. Saat valita joko keitetyn tai paisteun version mielesi mukaan.

Klassikkokimaran alkutaipale alkoi jo syksyllä 2018 hyvin riistaisesti, sillä sitä aikaahan syksy on. Tarjolla oli kokonaisena paistettua Urjalassa vapaana pompotelleen peuran jalkaa, täytettyä fasaania, jänispaistia ja hirveä monessa muodossa. Myöhemmin herkuteltiin  myös Martinhanhella, ostereilla, voissa paistetulla merianturalla ja kastanjoilla täytetetyllä viiriäisellä.

– Siellä on sellaisia annoksia, joihin ihmiset ovat tutustuneet matkoillaan tai ovat ehkä nähneet ruokaohjelmissa, vaikka eivät ole päässeet koskaan itse maistamaan, ravintoloitsija Sami Lappalainen kertoo.

Suunnitelmissa on tehdä pääosin eurooppalaista ruokaa, sillä Tuulensuun ylivoimaisen valtavassa olut-, viini- ja viinavalikoimasta löytyy niille sulavasti sointuvia juomakumppaneita vaikka kuinka. Nyt onkin tilaisuus kokeilla jonkun tietyn maan kulttiruokaa juuri sen kyseisen maan juomien kanssa, mikä täydellistää kokemuksen.

– Tarjoamme myös kansainvälisiä vanhan ajan hienoja ruokalajeja, kuten Beef Wellington, kokonainen ankanmaksapateella ja sienillä päällystetty häränfilee, joka on kääritty voitaikinakuoreen.

Mikäli klassikkoannostouhu saa asiakkaat intoutumaan, on myös kevätpuolelle luvassa teema-annoksia vähän erilaisin emmein.

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy, Päivittänyt Toni Honko

SEURAAVAKSI

12.9.-6.10. juhlimme Oktoberfestia niin ruokalistalla, Klassikkosunnuntaisiia kuin olut- ja viinilistallamme, tervetuloa!

Su 15.9. Weisswurst & Pretzel. 10€.Tämä Baijerilainen oluttupa klassikko on yksinkertaisuudessaan herkullinen. Lipstikkavedessä keitettyä tuoretta makkaraa makean sinapin ja pretzel suolarinkelin kera, prost!

Su 22.9. Puolikas paistettu ankka 25€.  Haudutetun punakaalin, olutkastikkeen ja perunaknödelin kera. Tähän litra olutta kylkeen niin kyllä lähtee…ja ehkä vielä toinenkin? Ronskit vetää tän yksin, moni saattaa tarvita jakajaa…

Su 29.9. Kokonainen grillattu kana 10€. Koko kana ja kulhollinen valkosipulimajoneesia, jokainen joka on käynyt Munchenin teltoilla tietää mistä on kyse…hauskanpidosta! Tästä riittää hiukopalaa kahdellekin.

Su 6.10. Schweinhaxe, 25€. Jep, kokonainen sianpotka pottumuusin ja hapankaalin kera. Saat valita joko keitetyn tai paisteun version mielesi mukaan.

13.10. tästä eteenpäin hieman vähemmän germaanisti…

Klassikkosunnuntait jatkuvat koko vuoden 2019

Suomen ensimmäinen gastropub Tuulensuu tuuletti ravintolakenttää – ”Kaikki sanoivat, ettei niin voi tehdä!”