Gastropub Tuulensuun jo perinteeksi muodostuneet suositut Schnitzel-viikot nostavat Itävallan klassikkoannoksen komeasti esille. Tuulensuussa annoksen saa tuunata juuri mieleisekseen. Ja tietenkin tilanteeseen kuuluuvat Saksan ja Itävallan viinit sekä oluet.

– Klassista Wiener Schnitzeliä voi valmistaa vain yhdellä tavalla: vasikanliha leivitetään, paistetaan ja laitetaan sitruunalohko päälle, kertoo ravintoloitsija Sami Lappalainen.

Oivan leikkeen niksit ovat myös hyvät ja tuoreet raaka-aineet, sekä tietysti oikein paistaminen.

Tuulensuussa leikkeen voi valita tehtäväksi possusta, vasikasta tai kalkkunasta. Tämän jälkeen leivitetylle ja rapsakaksi paistetulle leikkeelle valikoidaan haluttu makumaisema useasta vaihtoehdosta. Vaihtoehtoina on mm. Klassik, Jäger
(sienikastike), Cordon Bleu, Zigeuner (chili-sipuli), Holstein (muna-anjovis-kapris) jne…

Lisäksi kylkeen voi napata haluamansa lisukkeet hapankaalista perunasalaattiin, vihreästä salaatista tikkuperunoihin jne. Annos on saatavilla myös gluteenittomana versiona.

– Schnitzelin kylkeen kuuluu tietenkin kaataa kunnon olutta tai viiniä. Nyt on tarjolla laaja valikoima saksalaisia pilssejä, kölschiä, weissbierejä, dunkeleita ja bockeja. Viinipuolella taas on pientuottajien mainioita saksalaisia rieslingejä, spätburgundereja ja itävaltalaisia grüner veltlinereita, ravintolapäällikkö Ismo Nieminen luettelee.

Tuulensuun juomavalikoimista löytyy valikoitavaksi myös runsaasti myös muita saksalaisia sekä itävaltalaisia viinejä.

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy (Muokattu 5.3.2019: Toni Honko)
Schnitzel-kuva: Hanne Halonen
Kuvankäsittely: Toni Honko

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY