Funky Chicken

Kun ravintola on tunnettu yökerhobileistään ja terassistaan, ei ruoka ole ollut ihan se paikan ykkösjuttu. Nyt kun ruokalistan uudistajaksi saatiin Gastrolaivankin menestyksekkään ruokatuotteen suunnitellut Santeri Vuosara ja keittiöön Josper hehkuvine hiilineen, on Miamin köökkikelkka kääntynyt uusille urille.

– Otin tämän listan uudistamisen täysin erilaisena haasteena kuin mitä aikaisemmat projektini. Halusin nostaa niin sanotun mättöruoan toiselle tasolle. Tässä kaikki komponentit on tehty alusta loppuun käsityönä, Santeri summaa.

Maut ovat tuhteja rapakontakaisen syvän etelän tyyliin, mutta kuitenkin Miamin maailmaan hiottuina. Santeria lujasti inspiroinut Josper-puuhiiligrilli on se taikasana, jolla saadaan niin lihaan kuin kalaan ja kasviksiinkin sopivaisen savuista makua. Jopa salsan jalapeñot ovat käyneet grillin kautta. Josperin hellän syleilyn tuotoksista nautitaan kaupungissa muuten ainoastaan Miamissa ja maineikkaassa Bodega Saludissa.

– Puuhiiligrillin haltuun ottamisessa oli hiukan haastetta, mutta siitä ruokaan tuleva savun maku on kaiken opettelun arvoinen. Ja Josper on lähellä pallogrillin sielua, tunnettu pallogrilliguru kuvailee.

Esimerkiksi lisukkeeksi tai alkupalaksi passeloitu grillissä pyörähtänyt bataatti pieksee pikkunälän kikkailematta mutta varsin muhevasti.

Santeri nostaa listalta esiin chowder-alkupalan eli kermaisen rapu-maissikeiton, johon on tujautettu kylmäsavulohesta tamperelaista twistiä. Myös jerk-maustetut koipinuijat grillatulla ananaksella, mangosalsalla, talon slaw’lla ja kookosriisillä ovat mukavainen combo.

– Monet tamperelaiset tykkäävät syödä siipiä, mutta minä pidän koipinuijista. Niissä on enemmän syötävää sekä rapeaa paistopintaa. Eikä niitä silti ole saanut mistään.

Jälkihyvänä yllättää uppopaistettu jäätelö kookoksen ja mangon kera. Kolmen suklaan pirtelöstä riittää imuteltavaa parillekin suklaanhimoiselle. Ilmankos pillejä piisaa.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Entrecôte & Grilled Jalapeno Salsa