Bistro Tammerin muhkeassa rapu-skagenissa piisaa käsin kuorittuja rapuja enemmän kuin voihin leivotun briossin päällä pysyy. Terassilla voi ruokailla lounaasta iltaan asti.

Italia-henkisyys vaihtui heittämällä korttelibistrotunnelmaan, kun Radisson Blu Grand Hotel Tammerin ravintola uudistui. Bistro Tammer avautui mutkattomine mutta laadukkaine klassikkoannoksineen, jotka sopivat niin puistoterassilla kuin salin suojissakin syötäviksi.

– Meillä on klassisia bistro-annoksia tähän päivään tuotuna. Tänne voi tulla pelkästään lasillisellekin tai sitten nauttimaan pitkän kaavan kautta, hotellinjohtaja Jaana Kariskoski kuvailee.

Valikoimassa on annoksia niin lihaisia, kalaisia kuin puhtaasti kasvismakujakin mieliville sekä yksittäisten annosten että menukokonaisuuksienkin muodossa. Erillinen uusi kesälista taas tarjoilee raikkaita ja ruokaisia, erityisen mainiosti terassilla syötäväksi sopivia annoksia, kuten esimerkiksi katkarapu-skagen. Se on myös keittiöpäällikkö Eeva Heinon suosikki.

– Uudelta kesälistaltamme löytyy ehdoton suosikkini, rapu-skagen, jossa on käsin kuorittuja rapuja, kunnon majoneesi, voilla leivottu briossi ja raikasta salaattia. Se on ihan parasta kesäruokaa!

Kesäiseksi juomamielitietykseen Heino paljastaa turkulaisesta ravintolasta napatun idean mukaisesti kehitellyn mehujääherkun, jossa jääpalaiseen proseccoon on upotettu mehujääpuikko. Kesäkeleillä mukavasti viilentävä juoma on mahdollista saada myös alkoholittomana versiona, mikä tekee siitä mainion juotavaisen ja syötäväisen vaikka lastenkin maistella.

Kesän leikkisä juomauutuus sisältää prosecco-kuohuviiniä, jäitä ja mehujääpuikon. Juoma on saatavilla myös alkoholittomana versiona.

Bistron annoskavalkadin Kohokohdiksi nimetystä osiosta löytyivät alkukesällä esimerkiksi tartar, pippuripihvi, hirviwallenberg ja portobellosienipihvi. Kohokohtien rennompaa settiä edustavat hampurilaiset, joita niitäkin on mustapapuburgerista perinteiseen naudanlihaburgeriin. Lisäksi löytyy kananpoikaa ja pekonia sisältävä briossi, eväkkäänä puolestaan paistettua kuhaa tomaatti-voikastikkeella.

Bistro Tammerin keittiössä kokataan myös lounasta. Annostarjoillussa muodossa koko kesän tarjolla olevaa lounasta hakeutuu moni nautiskelemaan myös puistoterassin puolelle. Kovin kuumilla tai vilpoisilla keleillä taas on mukavaa ruokailla uudistuneen salin suojissa.

Terassilta on näkymä Tammerlammelle suihkulähteineen.

Annoksia saa myös mukaan, joten Bistro Tammerin kautta voi kiepata esimerkiksi Koskipuistoon piknikille useamman annosmaun mitalta. Tai istahtaa kotimatkalla illallisen jälkeen puistonpenkille maistelemaan jälkihyvää ilta-auringonpaisteessa.

– Jos tässä ruokaillessa tuntuukin siltä, että vatsa on aivan täynnä, voi kotiin lähtiessä napata mukaan vaikkapa lakritsi crème brûléen ja nauttia sen vähän myöhemmin, Kariskoski vinkkaa oman annossuosikkinsa paljastaen.

Tammerin ravintolan muodonmuutos oli alunperin kaavailtu vasta syksylle, mutta nopeiden käänteiden koronakevät saikin uudistussykäyksen aikaan ihan yllättävän nopeasti. Lopulta sekä keittiön että salin remontti ja ravintolan ruokaisa tyylimuutos tapahtuivat äärimmäisen lyhyellä varoitusajalla vain parin viikon sisällä. Henkilökunta näytti rautaisen ammattitaitonsa hypätessään käytännössä lennosta kiinni uusiin bistro-ohjiin. Kariskoski kiitteleekin tiimin suoritusta 10+ arvoiseksi.

Eivätkä uudistukset jää vain ruokaan tai sisustukseen, sillä Kariskoski vihjaa luvassa olevan myös ”mestarillisia iltoja”, joissa nähdään ja kuullaan mielenkiintoisia vierailevia tähtiä. Tulevista kuvioista innoissaan oleva hotellinjohtaja on Bistro Tammeriin tyytyväinen. Olihan Trattorian tarina jatkunut jo kymmenisen vuotta, joten muodonmuutos piristää talon oman väen ohella varmasti myös asiakaskuntaa.

– Tamperelaiset rakastivat Trattoriaa, mutta olen ihan varma, että he rakastuvat Bistroonkin. Tämä on rennon tyylikäs kortteliravintola, jonne on helppo tulla pariskuntien, lapsiperheiden tai ystävien kesken. Ja ihana terassimme kruunaa tietenkin kokonaisuuden!

 

JÄLLEEN TARJOLLA: Grand Hotel Tammerin Super Breakfast on huikean runsas brunssityylin aamiainen