Tulisten hiilien herra keittiömestari Jani Salmela juhlii syntymäpäiviään operoimalla Haikan Grillillä erikoisillallisen, Keittiömestarin Seafood Dinnerin.

HUOM! LOPPUUNVARATTU, KYSY PERUUTUSPAIKKOJA.

Maailman meriä keittäen kierrellyt Haikan Grillin keittiömestari Jani Salmela juhlistaa syntymäpäiväänsä ja pitää ruokailottelut, joissa on vahva merellinen meininki. On hummeria, kampasimpukkaa, kaviaaria… Illallispöytään istahdetaan lauantaina 25.7. klo 19. Mukaan mahtuu vain 50 ripeintä pöytävarauksen tehnyttä.

Salmela keittänyt läpi maailman meret ja 49 eri valtiota, joten eipä ihme, että merenelävät ovat pääroolissa juhlaillallisella.

– Olen valinnut illalliselle omia suosikkiraaka-aineitani. Saan vanhan tutun, Arvo Kokkosen, kautta tuoreena kaikki merenelävät, kertoo Salmela tulevista hyvyyksistä täpinöissään.

Aterian alkuun nautitaan kevyesti savustettua kampasimpukkaa kaviaarin ja beurre blanc -kastikkeen kanssa. Sitten siirrytään hiilillä kypsennettyyn osteriin ja chili-kesäkurpitsarelissiin. Ennen pääruokaa lusikoidaan keitto grillatusta tomaatista, Salmelan suosikkivihanneksesta. Pääruokana hurmaa hummerin puolikas, joka saapuu illastajan eteen hiiligrillattuna kaverinaan paahdettua vaniljavoita, grillattua sitruunaa, Rhode Island -kastiketta sekä tuoretta maalaispatonkia. Loppuhuipennuksesta huomaa Salmelan makeat mieliteot.

– Olen ihan suklaafriikki, joten jälkiruoaksi tulee suklaata kolmella tapaa aroniamarjan kanssa. Ja myös tästä annoksesta löytyy jotain grillattua tai savustettua, mutta se on vielä yllätys, toteaa Salmela veikeästi.

Illallisen annokset tulevat poikkeamaan Haikan Grillin tavallisesta rennosta annostyylistä, vaikka fine dining -jäykistelemään ei lähdetäkään. Kyseessä on kuitenkin linjakas erikoisillallinen juhlavine teemoineen.

Viinit illalliselle on valikoinut tietenkin ravintolapäällikkö-sommelier Pasi Mamia. Illan musiikkimaisemista taas vastaa DJ Juissi.

Synttäridinneri-iltana koko ravintola on vain ja ainoastaan juhlaillastajien käytössä.

Pöytävarauksia alettiin tehdä välittömästi vauhdilla, kun tieto ruokajuhlallisuuksista tihkui puskaradion välityksellä kulinaarikansan tietoisuuteen, joten mikäli mielii mukaan syömään sekä juomaan hyvin, kannattaa pöytävarauksen suhteen olla supernopea.

Sitovat paikkavaraukset sähköpostilla chef.jani.salmela@gmail.com 21.7.2020 klo 15 mennessä.

Paikkavarauksen yhteydessä tulee ilmoittaa tilaako juomapaketin, mahdolliset allergiat ja valitseeko osterin vai latva-artisokkaa.

SEAFOOD MENU

Kevyesti savustettua kampasimpukkaa, kevätsipuli beurre blanc ja aitoa kaviaaria

Hiilillä kypsennettyä osteria ja chili-kesäkurpitsarelissiä
TAI
Grillattua latva-artisokkaa ja sitruuna-timjamivoita

Tomaattikeitto grillatusta tomaatista ja hiillostettua varsiselleriä

Grillattu puolikas isosta hummerista, paahdettua vaniljavoita, grillattua sitruunaa, Rhode Island -kastiketta ja tuoretta maalaispatonkia

Suklaata kolmella tapaa ja jogurtti-aroniasherbettiä

Hinta 85€

Juomapaketti 42€ sis. suodatinkahvin TAI juomapakettiin valikoituja viinejä viinejä erikseen tilattuna 40€/pullo.
Alkoholiton juomapaketti 25€ sis. suodatinkahvin.

Haikan Grilli & Ruokapalvelu, Mäkikatu 2, Pirkkala.

Lue myös: LEGENDAN PALUU UUSIN AVOTULIEVÄIN – HAIKAN GRILLI TUO PIRKKALAAN TASOKKAAN GRILLIRUOAN

Haikan Grillillä erikoisiltoja ja erikoisosaajia – Pasi Mamia ravintolapäällikköohjissa

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy