Jättimäiseksi kesäkeitaaksi laajentunut ravintola Periscopen kattoterassi avautuu kesäkuun alussa. Näkymistä yli kaupungin pääsee nauttimaan pergolan katveesta varattavilla aurinkopedeillä loikoillen, keinuissa istuskellen tai erilaisissa seurusteluryhmissä kilistellen.

Kuva: Ravintola Periscope

Kolme kuukautta, yli kolme kilometriä lehtikuusilankkua, kymmeniä tuhansia kiloja rautaa, lähes satatuhatta ruuvia ja paljon muuta. Jo entuudestaan suuri Ravintola Periscopen kattoterassi on muuttunut alkuvuoden aikana jättimäiseksi. Yhteensä yli 700 m2 ja 320 istumapaikkaa luovat Tampereen Ratinan kauppakeskuksen katolle vetovoimaisen nähtävyyden, jollaista Suomessa ei ole aiemmin nähty. Bali-henkisen laajennusosan sisään kätkeytyy mm. varattavia aurinkopergoloita, verkkopetejä, keinuja, runsaasti rentoa oleskelutilaa, grilli ja esiintymislava.

– Meillä on verhoilla sivuilta suojattavia aurinkopetejä, joita on mahdollista vuokrata käyttöönsä 15 eurolla per päivä. Hintaan sisältyy lainapyyhe ja Periscope-tohvelit omaksi. Lisäksi tulee muita aurinkopetejä, joihin ei varauksia oteta. Nopeimmat pääsevät parhaille paikoille, ravintoloitsija Katja Rastas kuvailee hymyillen.

Periscopen terassilla on neljä aurinkopeti-pergolaa, joita on mahdollista vuokrata 15 eurolla per päivä. Hintaan sisältyy lainapyyhe, Periscope-tohvelit omaksi sekä terassin rennoimmat oltavat.

Lavalla tullaan jatkossa näkemään erilaista ohjelmaa live-esiintyjistä kattojoogaan. Kaiken kruunaa esteettömät näkymät Ratinan stadionille ja huikeat maisemat ympäri Tampereen.
Ja mikäli aurinko hellii, voi käydä virkistäytymässä ulkosuihkussa ja jatkaa päivää vaikkapa baarimestareiden loihtimien cocktailien parissa sekä nauttia kokkien grillaamista antimista.

– Ravintolamme on saanut paljon kehuja sen kansainvälisestä tunnelmasta ja halusimme tuoda sitä lisää tämän uuden terassilaajennuksenkin myötä. Rohkean erilaista, viihtyisää ja monipuolista. Terassi mahdollistaa monenlaisten unohtumattomien tilaisuuksien järjestämisen niin tekniikan, miljöön kuin palveluidenkin puolesta. Olisipa kiva nähdä joskus vaikkapa häät täällä Tampereen kattojen yllä, ravintoloitsija Arto Rastas toteaa.

Ravintola Periscope sijaitsee Tampereella Ratinan kauppakeskuksen katolla. 45 metrin korkeuteen kohoava ravintolakokonaisuus sisältää kattoterassin lisäksi 100-paikkaisen ravintolasalin ja 150-paikkaisen lounge barin.

Liiketilan 13 metriä korkea lasiseinä tarjoaa hulppeat näkymät Tammerkosken suuntaan.
Terassin suunnittelusta on vastannut tamperelainen suunnittelutoimisto Muotoa, joka on
suunnitellut myös koko ravintolan sisustuksen.