Välimerellinen ravintola Helsinki - Bronda

Bronda annos 1Tomi Björckin ja Matti Wikbergin viides ravintola, Bronda, tuo uuden sykkeen Eteläesplanadille. Modernia brasserieruokaa tarjoava rento ja kaikille avoin ravintolakokonaisuus on vuoden 2014 kiinnostavimpia avauksia Helsingissä.

– Halusimme tehdä ravintolan, jossa asiakas viihtyy kuin kotonaan, ja jossa me itsekin viihdymme, kaksikko kertoo.

Korkea, raikas ja vaikuttava tila Korkeavuorenkadun kulmassa suurine ikkunoineen tarjoaa upeat puitteet kaksikon uusille ideoille.

Ruoka

Brondan ja kaikkien muiden BW-ravintoloiden keittiöfilosofian perustana on laadukkaista raaka-aineista alusta loppuun saakka käsityönä tehty ruoka. Brondassa ruokatuote nojaa vahvasti Eurooppaan, etenkin omistajien suosikkimaihin, Espanjaan, Italiaan ja Ranskaan. Listalta löytyy monia tunnettuja ja rakastettuja klassikkoruokia, jotka toteutetaan Björckin tapaan modernisti ja tyylikkäästi. Myös kotimaisuus on kunniassa. Keittiö elää pitkälti kotimaisin raaka-ainein sesonkeja noudatellen. Syömistapa on sosiaalista ja ruoka on jaettavaa, kuten ravintoloitsijoiden muissakin ravintoloissa.

Bronda annos 2– Olemme matkustelleet ahkerasti ympäri Eurooppaa, ja vähän Amerikassakin, uusia ideoita ja inspiraatiota etsimässä. Parhaat ideat ovat suodattuneet Brondan avauslistalle, jossa jokainen ruoka on ainutlaatuinen, Björck lupaa.

Juoma

Komeilla näkymillä varustettu loungebaari tuo vähän jämähtäneelle ja kaavoihinsa kangistuneelle Espalle uutta virtaa.
Farangin, Gaijinin ja Boulevard Socialin suosituimmat cocktailit voi nauttia myös Brondalla. Baarin juomalista rakentuu Björckin ja Wikbergin ravintoloiden parhaista paloista sekä klassikkococktaileista. Myös samppanja- ja viinilista on tasokas ja monipuolinen. Juomien seuraksi saa myös ruokaa: baarin puolelle pääsee aina syömään ilman varausta.

Talo

Björck ja Wikberg halusivat kunnioittaa talon historiaa ja valitsivat siksi uudelle ravintolalleen perinteikkään nimen. 1900-luvun alkupuolella samassa osoitteessa toimi maineikas K. M. Brondinin leipomo- ja kahvilaliike. Korkeavuorenkadun kulmatalo tunnettiin sen mukaan ”Brondan talona”.

Ensimmäinen Brondan talo rakennettiin jo 1840-luvulla, ja toinen Brondan talo valmistui 1910-luvulla. Brondan kahvila eli kulta-aikojaan 1920-30-luvuilla. Vakioasiakkaina viihtyivät boheemit taiteilijat Eino Leinosta Wäinö Aaltoseen. Talon kolmas ja nykyinen inkarnaatio valmistui vuonna 1975 ja tunnetaan nimellä Bronda. Perinteet velvoittavat.

http://ravintolabronda.fi/