Oluthuone Poseidon Helsingin Katajanokalla. Kuva Lifestyle Media Oy.
Oluthuone Poseidon Helsingin Katajanokalla. Kuva Lifestyle Media Oy.

OlutHuoneen lokakuun hanaolut tulee Mallaskosken panimolta. Tumman kuparin värinen, bock-tyylinen lager, jossa on muhkeaa maltaisuutta ja herkullista makeutta ei jätä ketään kylmäksi.

Seinäjoella oluita valmistava Mallaskoski kunnioittaa komeasti saksalaisia olutperinteitä tuomalla markkinoille bock-tyylisen lagerin. Kuohu Bockissa on oluttyylille uskollisesti täyteläistä ja muhkeaa maltaisuutta. Mallaspohjassa onkin käytetty viittä eri mallasta. Cara-aroma-, tummat karamelli- ja suklaamaltaat tuovat olueen tunnusomaista makeutta. Näiden lisäksi olueen on käytetty pale ale- ja dark ale -maltaita. Humalointi on tehty perle-humalalla.

Kuohu Bock on tumman kuparinpunertava, vaahto on vaaleaa ja se jättää lasiin kauniin pitsin. Tuoksussa on maltaita ja maan aromeja. Maku on runsaan maltainen, makeahko ja leipämäinen. Suutuntuma on täyteläinen ja melko hiilihappoinen. Jälkimaussa on katkeruutta, kuten kuuluukin. Kaiken kaikkiaan tasalaatuinen ja perinteitä kunnioittava bock, joka kannattaa käydä maistelemassa lähimmässä OlutHuoneessa.

Kuohu Bock on tarjolla HOK-Elannon OlutHuoneissa lokakuun ajan asiakasomistajahintaan 7,40 €. Hinta ilman S-Etukorttia on 7,90 €.

OlutHuoneiden lokakuun pienpanimo-olut: Malmgård Emmer IPA 6,2 %

OlutHuoneen lokakuussa tarjottava pienpanimo-olut on kullankeltainen, täyteläinen ja monipuolisesti humaloitu India Pale Ale, josta löytyy sitrusmaista hedelmäisyyttä, kipakkaa katkeruutta ja havun aromeja.

OlutHuoneiden syyskuusta lokakuun loppuun asti tarjottava pienpanimo-olut on amerikkalaisittain humaloitu IPA, jossa on reilusti katkeruutta ja monimuotoista luonnetta. Malmgårdin omasta pellosta saatu emmervehnä tuo oluen mallasrunkoon miellyttävää täyteläisyyttä sekä pyöreyttä.

Kantavierrevahvuus 14 %
Katkeruus: 77 EBU
Väri: noin 15 EBC

Raaka-aineet:Malmgårdin lähdevesi, pilsner- ja karamellimaltaat, emmervehnä, Columbus-, Cascade- ja Citra -humalat, pintahiiva.

Aidosti käsityönä oluensa valmistava, itäisellä Uudellamaalla toimiva Malmgårdin Panimo on erikoistunut luonnonmukaiseen viljelyyn ja viljatuotteiden jalostamiseen. Panimon tuotteiden valmistamisessa hyödynnetään oman pellon viljaa sekä Malmgårdin kartanon mailta löytyvän lähteen raikasta vettä. Näin syntyy lisäaineettomia ja suodattamattomia oluita laatujuotavia arvostaville.

Malmgård Emmer IPA on tarjolla HOK-Elannon OlutHuoneissa syys-lokakuussa 2014 0,5 litran tuopeista hintaan 7,90 €.

<hr>

HOK-Elannon OlutHuoneet: Amsterdam, Angleterre, Hádanka, Hostina, Joutsen, Kaisla, Kitty´s Public House, Kuikka, Milenka, Pošeidon, Rotterdam, Sailor´s, William K (Annankatu, Kurvi, Sello, Mannerheimintie, Tennispalatsi).