Suomenlinnan kahvilat ja ravintolat esittelevät tulevan kesän makuja Suomenlinnan Suupaloissa la-su 14.–15.5. Viidettä kertaa järjestettävässä suositussa tapahtumassa on tarjolla makeita ja suolaisia maistiaisia, joita myydään vain kyseisenä viikonloppuna klo 12–16 viiden euron annoshintaan.

Suomenlinnan ravintolat: Ravintola Adlerfelt
Suomenlinnan ravintolat: Ravintola Adlerfelt. Kuvaaja Veera Törrönen

Menestyskonsepti perustuu herkullisiin makuihin ja merelliseen tunnelmaan.

– Suomenlinnan Suupaloissa on erinomainen tilaisuus poiketa saman päivän aikana useammassa kahvilassa ja ravintolassa fiilistellen alkavaa kesäkautta. Yrittäjät ovat panostaneet tapahtumassa tarjottaviin annoksiin tuoden niissä esille oman kahvilan tai ravintolan näköistä tarjottavaa, kertoo Suomenlinnan hoitokunnan tapahtumakoordinaattori Tiina Putkinen.

Suupaloja tarjoilevat Adlerfelt, Bastion Bistro, Cafe Silo, Café Vanille, Café Samovarbar, Café Bar Valimo, Linna Bar, Pizzeria Nikolai sekä Viaporin Deli & Cafe.

Saaristolaisravintola Bastion Bistro on mutkaton ravintola Suomenlinnassa

Maailmanperintökohde vain viidentoista minuutin merimatkan päässä
Linnoitukseen voi saapua Kauppatorilta HSL:n lautalla tai FRS Finland/Suomen Saaristokuljetus Oy:n vesibussilla. HSL:n lautalla matka linnoitukseen kestää vain viisitoista minuuttia.

Kahvila Suomenlinnassa.
Kahvila Suomenlinnassa. Kuvaaja: Aino Helminen.

Reitit kahviloihin ja ravintoloihin paikan päällä Suomenlinnassa opastaa mobiililaitteilla toimiva digiopas. Digioppasta löytyy kaikki linnoituksen nähtävyydet ja palvelut ja digiopas neuvoo reitit perille. Myös palveluiden aukiolotiedot ja vesiliikenteen aikataulut ovat palvelussa hyvin esillä.

Suomenlinnassa voi myös majoittua

Cafe Silon ulko-oven vieressä on toinen ovi. Sen takaa avautuu valoisa ja kodikas Villa Silo. Kahvilan vieressä sijaitsevaan liiketila remontoitiin majoitustilaksi keväällä 2020. Villa Silossa voi yöpyä 1-4 henkilöä kerrallaan.

KESÄ 2022: Unescon maailmanperintökohde Suomenlinna houkuttelee historiallisella miljööllä merellisissä maisemissa