Helsingin Suomalaisen Klubin säätiön ruokakulttuurirahaston vuoden 2017 tunnustuspalkinnon teemana oli kekseliäs, luova ja rajoja rikkova toiminta, joka on merkittävällä tavalla vaikuttanut suomalaisen ruokakulttuurin kehittämiseen. Finnviinille päädyttiin antamaan kaksi kyseistä 5.000 euron tunnustuspalkintoa. Lisäksi jaettiin yksi apuraha ravintola-alalla työskentelevän henkilön jatko-opintoja varten. Sen nappasi kondiittoritaituri Emeliina Papinniemi.

Myönnetyt tunnustuspalkinnot arvoltaan 15 000 euroa luovutettiin 28.2.2018 Kalevalan ja suomalaisen ruokakulttuurin päivänä Helsingin Suomalaisella Klubilla. Finnviini Oy:n perustajat Paola Guerrero de Cohen ja David Cohen saivat kumpikin 5.000 euron tunnustuspalkinnon ja Emeliina Papinniemi 5.000 euron apurahan jatko-opintoja varten.

Hoitokunnan jäsen professori Johanna Mäkelä taustoitti palkinnonsaajia seuraavasti:

– Finnviini Oy on Espoossa vuonna 2014 Paola Guerrero de Cohenin ja David Cohenin perustama pientuottaja. Finnviini on napannut maailman viinikilpailuissa kulta-, hopea- ja pronssisijoja laadukkuudesta marjaviineillä, joihin Suomessa ei ole ollut tapana luottaa. Finnviini on yllättänyt rypäleviinien asiantuntijat ja portinvartijat pohjoisilla marjoilla. Perustajat, kalifornialainen David Cohen ja ecuadorilainen Paola Guerrero de Cohen ovat Suomi-hulluja maahanmuuttajia, jotka ovat nähneet potentiaalin siinä, missä me
muut olemme liian lähellä tajutaksemme luontomme aromaattiset ja laadulliset mahdollisuudet maailmalla. Finnviinin tuotteet valmistetaan Lepaan viinitilalla Hattulassa. Finnviinin perustajat ovat palkinnon arvoisia keskellä poliittista keskustelua, joka ei näe alkoholin positiivisia, elämän laatuun liittyviä merkityksiä.

– Emeliina Papinniemi on loistava esimerkki nuoresta ammattilaisesta, joka määrätietoisesti haluaa kehittää omaa ammattitaitoaan. Hän voitti lokakuussa 2017 kultaa kondiittorisarjassa nuorten ammattitaidon maailmanmestaruuskilpailuissa (WorldSkills) Abu Dhabissa. Lisäksi Papinniemi sai myös Best of Nation -tittelin, koska hänellä oli parhaat pisteet kaikista suomalaiskilpailijoista. Kansainvälisiin kilpailuihin osallistuminen vaatii harjoittelulle omistautumista. WorldSkills-kilpailuun Papinniemi harjoitteli kolme
kilpailua edeltävää kuukautta. Muuten hän työskentelee kondiittorina turkulaisessa MBakeryssä (joka voitti vuonna 2015 Suomen paras leipomokisan). Konditoria-alalla on pitkät perinteet Suomessa, joten Papinniemen palkitseminen myös huomioi kahvila- ja ravintola-alalle tärkeän osaamisalueen.