Helsingin keskustan ravintolat: Punavuori

ravintola-brod-helsinki

Ravintola Bröd Punavuori julkaisi kevään korvilla uuden ruokalistan. Vuoden ensimmäinen lista kokoaa konstailemattoman kirjon annoksia, joita yhdistää bistromainen rouheus. Ytimekkään kokoinen lista koostuu neljästä alku- ja jälkiruoasta sekä viidestä pääruuasta, joissa myös vegaanit on huomioitu. Luomu ja paikallisuus näkyvät listalla, mutta ei liian hallitsevasti.

ravintola-brod-helsinki4Ravintolan olemus istuu hienosti Hotel Indigo® -boutiquehotelliketjun ruokafilosofiaan ja brändille ominaiseen ’naapuruston tarinaan’. Bröd on urbaani bistro, jonka uusi ruokalista nostaa esiin vahvasti paikallisuutta ja kotimaisuutta. Varsinkin listan jälkiruuat ilottelevat lähituotannolla, tarjoten Ekbergin suklaakakkua, Helsingin meijeriliikkeen juustoa sekä maailmalla palkitun Kyrö Distilleryn ruisginilla ryyditettyä juustokakkua.

– Tarjoamme paikallisiin ja sesongin tyypillisin raaka-aineisiin pohjautuvaa modernia bistromaista ruokaa, jossa maistuu helsinkiläisyys, skandinaavisuus ja eurooppalaisuus, kertoo keittiömestari Jyrki Männynsalo.

– Uuden listan ruuat ovat rentoja mutta laadukkaita. Listalta on helppo valita oman makumaailman mukaiset suosikit, oli asiakkaamme sitten punavuorelainen naapuri tai kansainvälinen hotellivieras.

Alkuruuat virittelevät makunystyröitä Pohjolan mauilla, kuten lohipastramilla ja leppäsavustetulla poron paahtopaistilla. Mannermaisen mausteen näille tuovat tiikeriravun pyrstöt. Myös vegaaneille löytyy vaihtoehtoja niin alku- kuin pääruokavalikoimassa. Pääruuat riemastuttavat enemmän klassisten makujen tyyliin. Kuhaa valkoviinikastikkeessa, Brödin keittiön twistillä höystettynä. Muhevaa 12 tuntia haudutettua ahvenanmaalaisen Ulfsby Gård -tilan luomukaritsaa keittiön oman tumman rakuunakastikkeen kera. Lihan ystäville tarjotaan tiristen paistettu tuhti Tammisen Rotukarjan Entrecôte Brödin maustevoilla viritettynä.

Kuvat: Ravintola Bröd