Vuoden Tarjoilija 2018 on Noora Sipilä Michelin-tähditetystä ravintola Orasta. Finaalit järjestettiin Kisakeittiöissä Gastro Helsinki -messuilla 16.3.2018. Vuoden Tarjoilija -finaali taistossa toiseksi sijoittui Eveliina Paananen ravintola Pöllöwaarista ja kolmanneksi Chris Angelov ravintola Savoysta.

Vuoden Tarjoilija 2018 -voittaja tuotti parhaan asiakaskokemuksen

Vuoden Tarjoilija 2018 -kilpailussa mitattiin monipuolisesti kilpailijoiden teknisiä taitoja, mutta tärkein valintaperuste oli kokonaisvaltaisen palvelukokonaisuuden tuottaminen kutsuvieraille.

– Tämä vuoden kilpailun teema, palvelun ja tarinallistamisen yhdistäminen, oli suurimmassa osassa tuomarityöskentelyä. Lisäksi fokuksessa oli Vuoden Tarjoilijan ja Vuoden Kokin saumaton yhteistyö sekä raaka-aineiden alkuperä ja ruokahävikki, kertoo Vuoden Tarjoilija -kilpailun päätuomari Petra Granqvist.

– Voiton ratkaisi se, että Noora Sipilä pystyi kokonaisvaltaisesti hallitsemaan palveluelämyksen. Tänä vuonna kilpailutehtävät olivat aikataulullisesti erityisen haastavia”, kiteyttää Petra Granqvist.

Vuoden Kokki ja Vuoden tarjoilija -kilpailujen järjestäjä on ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailutoiminta rahoitetaan kokonaan kumppaniyhteistyöllä. Kilpailujen pääkumppanit ovat Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku, HKScan, Valio, Metos, MTK ja Messukeskus. Vuoden Tarjoilija -kilpailun pitkäaikainen pääkumppani on Pernod Ricard Finland Oy. Kilpailujen yhteistyökumppaneina ovat myös E. Ahlström, Fredman Group, Pajunen, Arvo Kokkonen, Perho Liiketalousopisto, Nespresso, Aromi, Vitriini, Jubilee, Polar Electro Finland. Kiitos yhetistyökumppaneille arvokkaasta tuesta.

Vuoden Tarjoilija 2018 – finalistit

Chris Angelov, Ravintola Savoy, Helsinki, 3. sija
Noora Sipilä, Ora, Helsinki, 1.sija
Heidi Taskinen, Finnjävel, Helsinki
Eveliina Paananen, Ravintola Pöllöwaari, Jyväskylä, 2.sija
Heidi Martikainen, Ravintola Savoy, Helsinki