Arkistoitu tapahtumatieto
[TAPAHTUMA MENNYT]
  TEE UUSI TAPAHTUMAHAKU

kuu-kuu-ravintola-helsinki

Art goes Kapakka -kaupunkifestivaalin aikana on ainutlaatuinen mahdollisuus sukeltaa ruokakulttuurin pariin. Ravintola-alan ammattilaisten vetämissä tilaisuuksissa yleisö saa ajankohtaista tietoa ruoasta, juomasta, valmistustavoista ja raaka-aineista.

Maista-sarja tarjoaa ravintoa sekä keholle että mielelle, sillä asiantuntijoiden luentojen ja keskustelujen lisäksi yleisö pääsee maistamaan ravintolahenkilökunnan valmistamia teemaan sopivia herkkuja.

Tämän vuoden Maista-sarjan on tuottanut toimittaja ja ruokakirjailija Iina Thieulon. ”Tämän vuoden Maista-sarja on tehty puhtaasta intohimosta ruokaan. Ruokamaailman uudet edelläkävijät eivät pohdi muodikkaita raaka-aineita tai täydellisiä kypsennyslämpötiloja, he kyseenalaistavat säännöt, innostuvat uusista mauista ja tekevät mahdollisimman paljon omin käsin. He haluavat vaikuttaa. Yksi perustaa ruokapiirin, toinen katuruokakojun, kolmas jäätelötehtaan. Tämän päivän ruokaharrastaja ei mene sieltä mistä aita on matalin, hän haastaa itsensä ja muut muuttamaan ruokamaailmaa pala kerrallaan. Intohimoisesti ruokaan suhtautuva on valmis näkemään vaivaa hyvän ruoan eteen, hän ei pelkää hikeä, avotulta eikä märkää syysmetsää. Ruokarakkautensa hän tatuoi ihoonsa. Punajuuri forever.”

Maista Art goes Kapakka -sarja 2014:

[toggle_box]
[toggle_item title=”+” active=”true”]Pe 15.8. klo 17.30 & pe 22.8. klo 18.00
NIKOLAI BREWMASTERS’ -OLUET | O’Malley’s
Tule tutustumaan Nikolai Sinebrychoffin uusiin Brewmasters’ Collection -sarjan tuotteisiin olutasiantuntija Anikó Lehtisen johdolla.

Pe 15.8. klo 19.00
RUOKARAKKAUTTA IHOLLA | Tres Bones
Minkälaisia rakkaustarinoita ruoka- ja viinitatuoinnit kertovat? Ruokabloggaaja Hanna Pilli-Sihvola (Hannan soppa) ja viiniasiantuntija Ilkka Sirén kertovat iholle piirretyistä ruokaintohimoistaan ja maistattavat niistä tehtyjä herkkuja. Illan päättää ruoka-aiheinen ”tatska-kucha”.

Ma 18.8. klo 16.30
OLUTETIKETIN SUUNNITTELU | Bryggeri
Mitä makuja oluista löytyy? Miten oluen maku ja sielu näkyvät sen etiketissä? Erilaisiin oluisiin ja niiden etiketteihin tutustutaan olutasiantuntija Anikó Lehtisen ja graafikko Antti Rastivon johdolla. Työpajassa suunnitellaan nimi ja etiketti sokkona maistetulle oluelle.

Ma 18.8. klo 17.00
JÄLKIRUOKAVIINIT | Karl Fazer Café
Viiniasiantuntija Jukka Sinivirta johdattelee eri jälkiruokaviinien makumaailmoihin ja samalla nautitaan Fazerin konditorian käsintehtyjä herkkuja. Luennolle mahtuu 20 osallistujaa.

Ma 18.8. klo 18.00
ROOT-TO-LEAF – KASVISHÄVIKKI KURIIN | Zetor
Miten keittiössä hyödynnetään punajuuren naatit, varsisellerin juuri ja fenkolin lehdet? Luomuviljelijä Janne Länsipuro antaa vinkkejä kaupunkiviljelyyn ja kertoo, miten root-to-leaf
-ajattelulla vähennetään oman palstan hävikkiä. Zetorin keittiömestari Tiina Halme kokkaa herkkuja kasvien eri osista.

Ti 19.8. klo 16.00
sami-tallbergSYÖTÄVÄ KUKKAKIMPPU | Kellohalli
Villiruokalähettiläs Sami Tallberg maistattaa loppukesän parhaita villiyrttejä ja opastaa niiden käytössä. Fleuriste-kahvilan Eija Limnell kertoo ranskalaisesta kukkien sidontatavasta ja opettaa, miten illalliskutsujen emännälle kootaan syötävistä kukista kaunis kimppu.

Ti 19.8. klo 17.00
KOSMOS 90 VUOTTA | Kosmos
Tule tutustumaan 90-vuotiaan ravintola Kosmoksen juhlavuoden olueeseen. Ekologisesti käsityönä tehdyn Bisse Baby -oluen esittelee panimomestari Tuomas Markkula.
Kosmos…17.30

Ti 19.8. klo 18.00
KREPPI VS. LETTU | Kuja Bar and Bistro
Miten bretagnelaiset krepit eroavat savolaisista letuista? Kumpi paistaa paremmat lätyt, Kujan keittiömestari Mika Launivuo vai savolaismartta Leena ”Lettu” Juntunen? Maisteltavana räiskäleitä ja siidereitä. Kaksintaistelun voittajan ratkaisee Top Chef -tuomari Pipsa Hurmerinta.

Art goes Kapakka -juhlavuoden annos: Kulttuuriburgerit 14,50 €

Ke 20.8. klo 16.00
KUOHUVIINI | Ravintola Helmi
Kuplien mestari Jukka Sinivirran opastuksella tutustutaan kuohuviinien maailmaan. Löydä oma Gancia-suosikkisi: Prosecco, Rosé vai Asti?

Ke 20.8. klo 17.00
OLUT JA BURGERIT | Kuja Bar and Bistro
MAISTA: OLUT JA BURGERIT
Kuja tunnetaan maittavista burgereistaan. Olutasiantuntija Anikó Lehtinen opastaa olueiden käytössä suosikkihampurilaisten kanssa. Mikä olut istuu parhaiten halloumin kera, entäs pulled porkin tai lohen kanssa? Burgerimaistiaiset valmistaa Kujan keittiömestari Mika Launivuo.

Art goes Kapakka -juhlavuoden annos: Kulttuuriburgerit 14,50 €

Ke 20.8. klo 18.00
middhill-city PIKARUOKA TÄNÄÄN | Midhill City
Pikaruokakulttuurin noususta ja tämän päivän pikaruoasta keskustelevat ruokakulttuurin professori Johanna Mäkelä, ravintolakriitikko Teemu Luukka, ravitsemusasiantuntija Patrik Borg, katuruokayrittäjä Pertti Kallioinen, ravintoloitsija Hans Välimäki ja ruokalähettiläs Ville Relander. Tarjolla burgerimaistiaisia.

To 21.8. klo 16.00
VIISIKON EVÄÄT -LUKUPIIRI | Café Engel
Kielivoileipiä, suklaakakkuja, piiraita, inkivääriolutta… Viisikko-kirjoja lukiessa on jatkuvasti nälkä. Viisikko-fanit kokoontuvat tutkija Johanna Catanin johdolla muistelemaan kirjojen parhaita seikkailuja ja niillä syötyjä eväitä. Maisteltavana klassikkoeväät Café Engelin tyyliin. Lukupiiriin mahtuu 18 osallistujaa.

To 21.8. klo 17.00 & 19.00
LÖYDÄ SISÄINEN KONDIITTORISI | Karl Fazer Café
Tule kokeilemaan marsipaanikoristeiden valmistusta Karl Fazer Cafén kondiittorin opastuksella! Luennolle mahtuu 20 osallistujaa.

Pe 22.8. klo 16.00
kuu-kuu-ravintola-helsinki STADIN OMAT MEIJERIT | KuuKuu
Helsingin Meijeriliike ja Kolmen Kaverin Jäätelö tarjoavat stadilaisille käsityönä tehtyä lähiruokaa. Antti Alavuotunki ja Heikki Huotari kertovat intohimosta syntyneistä meijereistään ja tuotteidensa valmistuksesta. Juusto- ja jäätelömaistiaiset kokoaa KuuKuun keittiömestari Christian Sippel. Luennolle mahtuu 30 osallistujaa.

Art goes Kapakka -juhlavuoden annos: Kuukuun täytetyt silakkapihvit 20 €

Pe 22.8. klo 17.00
INSPIRAATIOCOCKTAILIT | Ravintola Helmi
Helmen baarimestarit inspiroituvat elävästä musiikista ja valmistavat yleisölle maistiaiscocktaileja soitetttujen biisien innoittamina. Kumman baarimestarin sekoitukset osuvat paremmin rytmiin? Tarjolla myös suupaloja Helmen keittiöstä.

Pe 22.8. klo 18.00
NIKOLAI BREWMASTERS’ -OLUET | O’Malley’s
Tule tutustumaan Nikolai Sinebrychoffin uusiin Brewmasters’ Collection -sarjan tuotteisiin olutasiantuntija Anikó Lehtisen johdolla.

[/toggle_item]
[/toggle_box]

omallays-olutravintolat-helsinkiLa 23.8. klo 17.00
rivoli-pieni GRANDE DAMES – 50 VUOTTA RAVINTOLAKULTTUURIA | Rivoli
Miten ravintolaelämä on muuttunut 60-luvun jälkeen? Helsinkiläisravintoloiden grande dames, Ragni Rissanen ja Katri Hepolampi kertovat ravintoloiden toiminnasta ja ruokakulttuurin kehityksestä viimeisten vuosikymmenien aikana. Haastattelijana tutkija Johanna Catani.

ART GOES KAPAKAN JUHLAVUODEN LEIVOS
Karl Fazer Cafésta saa festivaalin aikana Art goes Kapakka -nimikkoleivoksia. Tänä vuonna tarjolla on mokka-suklaaleivos aprikoosisydämellä, päällä koristeena Art goes Kapakan tunnus pienellä suklaalaatalla. Leivoksen hinta on 5,60 €.

Maista-sarjan pääyhteistyökumppani on Heinon Tukku.
Art goes Kapakka on Helsingin juhlaviikkojen yhteistyöfestivaali.

Muita Art goes Kapakan yhteistyökumppaneita ovat Nikolai Sinebrychoff, Gancia, Danske Bank MobilePay, Bright, Clear Channel, Suomen Akatemia, Tekes, Duodecim, Artek ja Pianokeskus.

20. ART GOES KAPAKKA 14.-23.8.2014, www.artgoeskapakka.fi