Hans Välimäki. Kuva: Hans Välimäki

Suomen tunnetuin keittiöguru Hans Välimäki on avaamassa Helsinkiin oman versionsa gastropubista, sillä hänen mielestään kaupungista puuttuu vielä sellainen. Paikka tulee epäilemättä tuomaan Helsingin ravintolakartalle jotain aivan uutta, sillä nyt Hans raotti keittiön ovea enemmän ja paljasti näkymän rouhean ja fiinin, pubin ja fine dining -ravintolan rakkaustarinaan.

– Erikoisuutena tulee olemaan se, että meillä samassa ravintolassa itse asiassa kaksi ravintolaa:
Rikhard´s, joka tulee olemaan pubityyppinen ruokaravintola ja Välimäki, joka on taas kooltaan pikkuriikkinen, 8-10-paikkainen fine dining -ravintola, Välimäki paljastaa.

Välimäki-ravintolan pieni koko kielii äärimmäisen kunnianhimoisesta keittiöstä ja korkealuokkaisesta palvelusta. Hans kertookin, että saatavuus tulee olemaan erittäin niukka ja raaka-aineet todella korkealuokkaisia.

Kun puheeksi tulevat Michelin-ravintolat, kommentoi mies ajatuksia herättävästi.

– Michelin-ravintolan pyörittäminen on täynnä haasteita ja työlästä, parhaimmillaan todella antoisaa ja pahimmillaan raastavaa. Mukavaa siis, mutta erittäin hankalaa. Ainakin minulle.

Hans on ottanut Chez Dominiquen jälkeen etäisyyttä äärimmäiseen fine dining -keittiöön, mutta nyt miehen nälkä kynsiensä näyttämiseen sillä saralla on mitä ilmeisimmin herännyt uudelleen. Huhtikuun puolessavälissä avattava persoonallinen ravintolakokonaisuus näyttää, onko vuoden päästä Helsinkiin satamassa Michelin-tähtiä enemmänkin.

Rikhard´s Gastropub ja Välimäki ovat osa Gastromax-ravintolaperhettä, joka on Restamaxin ja Hans Välimäen perustama yhteisyritys. Siihen kuuluvat lisäksi Midhill-ravintolat ja 25.3. avattava Masu Asian Bistro Tampereella.

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Kuva: Hans Välimäki