Ilkka Isotalo on hyödyntänyt villiyrttejä ravintola C:ssä niin tuoreina kuin säilöenkin jo vuosien ajan.

Taste of Helsinki perustaa tämän kesän ruokafestivaalille oman pop up -ravintolan, TuOHen. Sasu Laukkosen koolle kutsuma maineikkaista keittiömestareista koostuva kokkikvartetti tulee iskemään asiakkaittensa makuhermoihin luonnosta ammentavin villiyrttisin voimin.

TuOHen piisi saa äärelleen pian ravintolansa sulkevan ja uutena avaavan Laukkosen Chef & Sommelierista, samoin Michelin-tähditetystä íslantilaisravintola Dillistä saapuvan Ragnar Eiríkssonin, mm. hävikkiruokakokkaamisesta tutun Ossi Palonevan ja kahtena ensimmäisenä vuotena tapahtumassa mukana olleen Ilkka Isotalon ravintola C:stä.

– On todella mukavaa palata takaisin Taste of Helsinkiin. Se on sellainen hyvän tuulen tapahtuma. Odotan mielenkiinnolla myös sitä, kun samassa keittiössä häärii neljä keittiömestaria apulaisineen. Mitenköhän meidän kaikkien egot mahtuvat samaan tilaan, Isotalo letkauttaa nauraen.

Suoraan luonnosta ammennettava villi vihreä kuuluu vahvasti Sasu Laukkosen raaka-ainearsenaaliin.

Isotalo ja Laukkonen ovat ystävyksiä jo monen vuoden ajalta, mutta eivät ole aikaisemmin yhdistäneet voimiaan keittiön puolella. Muihin keittiömestareihin Isotalo on tutustunut vasta TOH-valmistelujen myötä.

– Ehkä saamme myöhemmin myös keittiömestarivierailuja aikaan, Isotalo paljastaa.

TuOHi on villiyrttiravintola johtuen paitsi keittiömestariensa vahvasta erikoisosaamisesta, myös sesongin seurailun vuoksi. Jokainen keittiömestari valmistaa oman annoksensa, jokaisessa annoksessa on isosti villiä vihreää. Laukkonen operoi kalaa, Paloneva kokkaa kasvista ja Eiríksson grillaa sydäntä. Isotalo taas tulee makeana tyyppinä vastaamaan jälkiruokaosuudesta. Vaikka itse asiassa luvassa ei ole niinkään makea kuin pikemminkin suolainen jälkihyvä.

– Se on ternimaidosta valmistettu blini pihkakerman ja hapatetun tattarihunajan kanssa.

Ilkka Isotalo käyttää villivihannesten lisäksi myös Rekolan biodynaamisen maatilan kasviksia ravintola C:n keittiössä.

Annoksessa aistitaan siis Isotalon jo vuosien ajan keittiössään puuhaaman perinteisen hapatuksen makukarnevaalit. Ravintola C onkin säilönnän ja villiyrttien hyödyntämisen saralla ehdottomia edelläkävijäravintoloita maassamme.

TOH-ravintola TuOHi tulee paitsi nostamaan keittiömestaripersoonia näkyvämmin esille, toimimaan myös mainiona keinona saada mukaan tapahtumaan sellaisia maineikkaita ja mielenkiintoisia toimijoita, jotka eivät pystyisi tuomaan omaa ravintolaansa paikalle. Taste of Helsinkiin osallistuakseen kun monen pikkuravintolan on suljettava ovensa tapahtuman ajaksi tai tehtävä muita työläitä ratkaisuja. Nyt paikalle saadaankin viimein myös lukuisia kertoja tapahtumaan toivottu Laukkonen, joka sulkee Chef & Sommelierin lopullisesti Taste of Helsinki -makuspektaakkelin mainingeissa.

Kymmenen TOH-menun ohella tiedossa on tuttuun tapaan ohjelmaa kokkikoulun, kokkailunäytöksien ja erilaisten tastingien muodossa live-musiikin tahtiin. Festivaalialueelta löytyy myös viinipaviljonki, olut- ja samppanjabaarit sekä uutuutena kotimaisten pientislaamojen tuotteita.

TuOHi-menu

Ruista Jalotofun ja Orvokin kera
Kalaterriiniä jugurtin ja Villiyrttien kera
Ternimaito blini, Pihkakermaa ja Hapatettua tattarihunajaa

Nimikkoannos:
Kapteeni Grillisydän ja hänen Taikayrttinsä

Taste of Helsinki 15.-18.6.2017 Kansalaistorin puistossa Töölönlahdella

Pääsylippu + 25 markkaa alkaen 34€
Tasting-varaus alkaen 33€
Pääsylippu ovelta (ei sisällä markkoja) alkaen 14€

Liput ovat myynnissä Tiketissä osoitteessa www.tiketti.fi.

www.tasteofhelsinki.fi
www.facebook.com/tasteofhelsinki

Lue myös: Ravintola C:n Ilkka Isotalon kanssa villiyrttireissussa

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY[/butopas/2162/ravintola-c/”]RAVINTOLAESITTELY