Ravintola Meripaviljonki, Kuvaaja:

Meren antimia. Kuvaaja: Marco Väkelä
Ravintola Meripaviljonki tarjoaa meren antimia. Kuvaaja: Marco Väkelä

Merellinen Helsinki avautuu uudella tavalla Siltasaaren rantaan Eläintarhanlahdelle ponttoonien päälle avatussa kelluvassa ravintolassa.

Kupari hohtaa uutuuttaan ja kevätaurinko loistaa kirkkaana peilaten ravintolan massiivisia lasipintoja. Kesällä ovet avautuvat ja terassi kutsuu aivan meren äärelle.

Ravintola Meripaviljonki houkuttaa erityisesti kalan ja äyriäisten ystävät herkuttelemaan miljööseen, josta avautuvat ainutlaatuiset panoraamanäkymät Eläintarhanlahdelle.

Keittiötoimenjohtaja Marko Helenius luotsaa Meripaviljongin kala- ja äyriäispainotteista keittiötä. Ravintolan ulkoisissa puitteissa aistittava keveys on otettu huomioon raaka-aineissa, joissa suositaan kotimaisuutta.

scandic-paasi-hotelli-helsinki-siltasaari

– Meiltä saa tuoretta kalaa ja äyriäisiä joka päivä, ja huomioimme Meripaviljongin tarjonnassa vaihtuvat
sesongit. Kesäkaudella panostamme mm. raikkaisiin tuoreisiin kasviksiin, marjoihin sekä klassisiin kala- ja rapuherkkuihin, Helenius linjaa.

– Keittiömestarin suositusannoksilla tarjoamme asiakkaillemme päivittäin vaihtuvia ruokaelämyksiä. Annokset ovat keveydestään huolimatta runsaat, ja hintatasomme sopii kaikille.

meripaviljonki-kesallaRavintola Meripaviljonki on avoinna ympäri vuoden, seitsemän päivää viikossa, lounaasta iltaan. Asiakaspaikkoja on à la carte -ravintolana 170 ja yksityistilaisuuksissa 200 hengelle. Ravintolan konseptiin kuuluum mutkaton ja rento asiakaspalvelu, josta vastaa ravintolapäällikkö Marjut Tuominen.

Ravintola on osa Paasitornin täyden palvelun kokous- ja kongressikeskuksen muodostamaa kokonaisuutta ja tarjoaa runsaasti uusia vaihtoehtoja myös kokousjärjestäjille.

Meripaviljonki jyhkeän Paasitornin edessä on historiallisen kaupunkimaiseman moderni lisä. Se on Helsingin ensimmäinen kelluva julkinen rakennus ja kotimaisen työn taidonnäyte. Ravintolan julkisivusta kolme neljäsosaa on lasia, loput kuparia. Sisällä ravintolasalissa, jossa kaikki pöytäpaikat ovat veden äärellä, Eläintarhanlahden maisema avautuu kolmeen ilmansuuntaan. Ravintolaan saavutaan siltaa pitkin, jonka kallistuskulma muuttuu meriveden korkeuden mukaan. Salin lattia kelluu noin metrin korkeudella veden pinnasta. Meripaviljonkiin voi tulla myös veneellä rakennukseen liittyvän venelaiturin kautta.

Meripaviljongin arkkitehtisuunnittelusta vastasi Arkkitehtitoimisto Freese Oy ja pääurakoinnista Europlan Engineering Oy. Meripaviljongin rakennuttaja ja omistaja on Helsingin Työväenyhdistys ry.
Arkkitehtisuunnittelu ja kaikki erikoissuunnittelu ovat suomalaista työtä. Rakennuttaja sekä kaikki kolme urakoitsijaa ovat kotimaisia. Myös hankkeen toteutus oli pääosin suomalaisten työntekijöiden suorittamaa.

Meripaviljonki avattiin 8.4.2015

Tutustu tarjontaan ja tee varaus:
* 020 7425320, meripaviljonki@graniittiravintolat.fi
* www.ravintolameripaviljonki.fi