Royal Ravintolat Cateringin Juri Uvanto (vas.) ja Farougen aikanaan perustaneet Viviane ja Aki Kallio ovat tiimi aluksi tapahtuma- ja cateringpalveluna toimivan Farougen takana. Ravintolalle etsitään parhaillaan sopivaa liiketilaa.

Värikkään libanonilaiskeittiön Suomeen vuonna 1995 tuonut ravintola Farouge tekee paluun yhteistyössä Royal Ravintoloiden kanssa. Yhteistyö herättää legendaarisen Farougen henkiin aluksi tapahtuma- ja catering-palveluna samalla kun ravintolalle etsitään Helsingistä sopivaa liiketilaa.

Mannerheimintielle alkujaan perustettu ja sittemmin lähes kaksi vuosikymmentä Yrjönkadun ja Iso-Roobertinkadun kulmassa palvellut Farouge tuli tunnetuksi paitsi Suomessa tuolloin aivan uudesta Lähi-idän yrttipitoisesta makumaailmastaan, myös niin ikään eksoottisesta, sydämellisen palvelun synnyttämästä tunnelmastaan.

Helsingin suosituimpiin ravintoloihin kuulunut Farouge suljettiin taloyhtiönsä laajan remontin vuoksi toissa vuonna. Maukkaan libanonilaiskeittiön fanit eivät suosikkiaan sulkemisen vuoksi kuitenkaan hylänneet, vaan ryhtyivät tilaamaan Farougen perustajia Viviane ja Aki Kalliota vastaamaan erilaisten yksityistapahtumien ruokatarjoiluista. Palvelun kysyntä yllätti Kalliot positiivisesti, ja nyt sitä kehitetään edelleen yhteistyössä tasokkaista ravintoloistaan tunnetun Royal Ravintoloiden kanssa, kun Royal Catering lisää Farougen elämystarjontaansa. Yhteistyön myötä aidon Farouge-elämyksen voi aluksi kokea joko asiakkaan luona, tai Royal Ravintoloiden omissa tapahtumaravintoloissa.

”Farouge on elämäntyömme ja olen enemmän kuin riemuissani siitä, että se saa nyt arvoistansa jatkoa. Tulemme ensin tarjoamaan aidon Farouge-elämyksen cateringinä joko jossain Royalin omista tapahtumaravintoloista tai vaikkapa asiakkaan omissa tiloissa. Seuraavaksi etsimme Farougelle uuden kodin Helsingin ydinkeskustasta”, iloitsee ravintolan vuonna 1995 yhdessä miehensä ja sisarensa kanssa perustanut Viviane Kallio.

Vuonna 2016 perustettu Royal Catering tarjoaa laadukkaan catering-palvelun haarukat ja veitset käteen -periaatteella, tuottaen asiakkaidensa yrityksiin, konserttiareenoille tai vaikkapa varastohalleihin aidon ravintolaelämyksen merkkipäivistä tuhansia vieraita käsittäviin tapahtumakokonaisuuksiin. Royal Catering-palvelu jalkauttaa Suomen tunnetuimpien ravintoloiden lisäksi tien päälle myös Suomen arvostetuimpia keittiönimiä Kari Aihisesta Hans Välimäkeen ja Richard McCormickista sushiguru Jesper Björkelliin.

”Olemme nyt toista vuotta tuoneet korkeatasoisia ravintoloitamme myös asiakkaiden erilaisiin tilaisuuksiin ja tiloihin. Kysyntä on ollut huikeata ja olemme nopeasti saaneet jalansijaa tämän maan vaativimpien tilaisuuksien tuottajana. Olen erittäin iloinen, että Savoyn, Nokan ja Eliten kaltaiset legendat sekä Sandron, The Cockin ja Pizzariumin kaltaiset uudet tulokkaat saavat rinnalleen Helsingin halutuimpiin ravintolasuosikkeihin lukeutuvan libanonilaisen Farougen. Viviane ja Aki Kallion rakentamaan aitoon Farouge-elämykseen kuuluu värikkään ja raikkaan ruoan lisäksi tunnelma, joka varmistetaan oikeanlaisella sisustuksella, tuoksuilla ja musiikilla”, iloitsee Royal Ravintolat Cateringin Juri Uvanto.