nokka-sali
– Nokka-filosofiassa tai ravintoloissamme ei ole mitään keinotekoista. Molempien ravintoloidemme sijainti meren rannalla kaupungin ytimessä mahdollistaa puitteet, joissa voidaan tarjota parasta suomalaista ruokaa ilman päälle liimattua turismieksotiikkaa, kertoo keittiöpäällikkö Ari Ruoho.

Royal Ravintolat luo Nokka-ravintolan ympärille ravintolaryhmän. Keittiöpäällikkö Ari Ruohon ja vuoden ravintolapäällikkönä keväällä palkitun Terhi Vitikan luotsaaman Nokka-ryhmän tehtävä on toimia entistä aktiivisempana linkkinä kotimaisten tuottajien ja kuluttajien välillä. Nokka-ravintoihin kuuluu Katajanokan lippulaivaravintolan lisäksi ruoanlaittoon liittyvää koulutusta, pientilallisia esitteleviä kuluttajatapahtumia, lähiruokaan liittyvää konsultointia sekä uutena yksikkönä myös keväällä avattu Hieta-ravintola.

Suomen parhaimpien ravintoloiden listauksissa terävästi kautta historiansa esiintynyt Nokka laajentaa kotimaiseen lähiruokatuotantoon erikoistuvaa asiantuntemustaan. Keittiöpäällikkö Ruohon visiona on ollut juurruttaa ravintola Nokka maamme luotettavimmaksi ja parhaaksi suomalaiseksi laaturavintolaksi, joka palvelee paitsi kanta-asiakkaitaan, myös Suomessa työ- tai lomamatkalla olevia matkailijoita. Lippulaivaravintolan lisäksi Nokka-ryhmän on tarkoitus tuoda tuottajalähtöistä ajattelua myös laajemmin Royal Ravintoloihin ja laajentaa erityisesti Ruohon ja Vitikan luotsaaman ravintolaryhmän toimintaa. Ensimmäisenä uudistuksena on Nokka-ravintoloiden laajentaminen Hietalahdenrannan uuteen ravintola Hietaan.

ari-ruoho-nokka”Nokka-filosofiassa tai ravintoloissamme ei ole mitään keinotekoista. Molempien ravintoloidemme sijainti meren rannalla kaupungin ytimessä mahdollistaa puitteet, joissa voidaan tarjota parasta suomalaista ruokaa ilman päälle liimattua turismieksotiikkaa”, kertoo Ruoho.

”Ravintola Hiedan konsepti ei Nokkaan liittymisen myötä tule muuttumaan, sillä jaamme jo valmiiksi saman ajattelumaailman. Tulemme kuitenkin tuomaan kotimaisia tuottajiamme raaka-aineineen entistä tutummaksi myös ravintola Hiedan asiakkaille ja aiomme muutenkin rummuttaa parhaan suomalaisen ruoan puolesta kaikessa toiminnassamme.”

Royal Ravintolat on jo kehittänyt ravintoloitsijavetoisten ravintoloidensa ympärille erikoisosaamisiin pohjautuvia ryhmittymiä. Näitä ovat jo Ville Relanderin ja Richard McCormickin Hawaii-ravintolat, Kari Aihisen ja Paul Hickmanin Roster-ravintolat ja nyt Ari Ruohon ja Terhi Vitikan luotsaamat Nokka-ravintolat.

Kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy