Oluthuone Poseidon Helsingin Katajanokalla. Kuva Lifestyle Media Oy.
Oluthuone Poseidon Helsingin Katajanokalla. Kuva Lifestyle Media Oy.

Helsingin olutravintolat täyttyvät toukokuussa saksalaisen oluen ystävistä, sillä OlutHuoneet esittelevät uutuuden Suomen markkinoilla. Olut rulee saksalaisen panimo-osaamisen kirkkaimmalta huipulta Baijerin Erdingistä.

erdinger

Maailman suurin vehnäolutpanimo, Erdinger, on niittänyt maailmalla mainetta jo yli sadan vuoden ajan ja tullut tunnetuksi suomalaisillekin poikkeuksellisen raikkaiden ja puhdasaromisten vehnäoluiden valmistajana. Toukokuussa Suomen ensi-iltansa saavan Erdinger Urweissea suunnitellessaan panimo käänsi lehteä aina panimon perustamisaikoihin asti 1880-luvulle, jolta oluen resepti on peräisin.

Erdinger Urweissen valmistuksessa käytetyt raaka-aineet eroavat panimon muista tuotteista niin humalan, maltaiden kuin hiivankin osalta. Perinteisemmät ainekset tuovat tähän meripihkanväriseen 4,9-prosenttiseen olueen roppakaupalla lisää baijerilaisille vehnäoluille tyypillisiä banaanin ja neilikan aromeita, joita sitrusmaiset ja persikkaiset vivahteet elävöittävät entisestään.

Erdinger Urweisse on tarjolla HOK-Elannon OlutHuoneissa toukokuun ajan 0,5 litran annoksina asiakasomistajahintaan 7,40 €. Hinta ilman S-Etukorttia on 7,90 €.

HOK-Elannon OlutHuoneet: Amsterdam, Angleterre, Hádanka, Hostina, Joutsen, Kaisla, Kitty´s Public House, Kuikka, Milenka, Pošeidon, Rotterdam, Sailor´s, William K (Annankatu, Kurvi, Sello, Mannerheimintie, Tennispalatsi).

Lue myös

[toggle_box]
[toggle_item title=”OlutHuoneiden huhti-kesäkuun 2014 pienpanimo-olut: Beerhunter’s Mandarina IPA 5,5 %” active=”false”]OlutHuoneiden kesäinen pienpanimo-olut on palkitun porilaispanimon uutuusolut, jossa on raikkaan hedelmäinen tuoksu ja kuivan katkeroinen jälkimaku.

Porilaisen Beerhunter’sin uutuusolut on tyyliltään india pale ale ja se tulee tarjolle OlutHuoneiden hanoihin huhti-kesäkuussa OlutHuoneiden pienpanimo-oluena. Myös IPA-oluina tunnetut juotavat ovat tällä hetkellä selvästi suosituin suuntaus niin panimomestareiden kuin kuluttajien keskuudessa. Mandarina IPA on nimensä mukaisesti humaloitu uudella saksalaisella Mandarina Bavaria -humalalla. Lajike on jalostettu tunnetummasta Cascadesta ja se saapui markkinoille vuonna 2012.

Mandarinan tuoksussa on Cascadesta periytyvää sitrusmaisuutta ja ennen kaikkea selkeästi tunnistettavaa mandariinin aromia. Uutuushumalaa on tämän oluen valmistuksessa käytetty aromi- ja kuivahumalointivaiheissa. Muut valmistuksessa käytetyt lajikkeet ovat Cascade ja Columbus. Beerhunter’s Mandarina IPA:n raikaan hedelmäisessä tuoksussa nimikkohumalan aromi muistuttaa mandariininkuorta ja marmeladia kuivan katkeroisen jälkimaun ollessa suitsukkeenomainen ja vienon piparminttuinen. Katkeruudeltaan olut on tasapainoinen, IBU-arvon ollessa miellyttävä 45.

Useissa olutkilpailuissa palkittu Beerhunter´s-panimo on toiminut alalla jo toistakymmentä vuotta ja se on kasvattanut kapasiteettiaan viime vuosina voimakkaasti, minkä ansoista pääkaupunkiseudun olutharrastajat pääsevät nykyisin nauttimaan panimomestari Mika Heikkisen taidonnäytteistä. Mandarina IPA on hyvä osoitus Beerhunter´sin osaamisesta.

Mandarina IPA on tarjolla kaikissa OlutHuoneissa huhti-kesäkuussa 2014 0,4 litran tuopeissa hintaan 6,90 €.[/toggle_item]
[/toggle_box]