Oluthuone Poseidon Helsingin Katajanokalla. Kuva Lifestyle Media Oy.
Oluthuone Poseidon Helsingin Katajanokalla. Kuva Lifestyle Media Oy.

OlutHuoneiden elokuun kuukauden hanaolut tulee Skotlannista.

Syyskuun hanaoluena on luvassa tiukan napakkaa juotavaa. Aina yhtä räväkän BrewDogin legendaarisen Punk IPA:n erikoisversio on tarjolla syyskuun oluena. Se on nimeltään Punk Monk ja kuten arvata saattaa: kyseessä vaalea ja voimakkaasti humaloitu nautinto. Mielenkiintoista on, että olut on käytetty belgialaisella luostarihiivalla, mikä tuo juotavaan runsaasti hedelmäisiä aromeita.

Syys-lokakuun pienpanimo-olut: Stallhagen US Harvest Ale 5,5%

Syys-lokakuussa HOK-Elannon OlutHuoneissa päästään maistelemaan maineikkaan ahvenanmaalaispanimon uutuutta, US Harvest Alea. Olut on oiva kumppani monille sadonkorjuuajan herkuille ja sopii täydellisesti syksyn viileneviin iltoihin.

Stallhagen US Harvest Ale on väriltään kuparinpunertava ja kauniin ulkonäön kruunaa tiivis valkoinen vaahto. Oluen aromeista löytää vastarouhittua mallasta, amerikkalaisten Chinook- ja Cascade-humalien tuomaa kypsää sitrusmaisuutta ja syksyisen metsän raikkaan kirpeää tuoksua. Ensivaikutelmaltaan olut on kypsän hedelmäinen ja miellyttävän toffeinen. Jälkimaku tuo esiin amerikkalaisten humalien hallitun tasapainoisen ja pitkään kestävän katkeruuden.
Maltaat: Pilsner, Crystal, Münch
Humala: Chinook, Cascade
EBC: 18IBU: 32

Olut saatavilla HOK-Elannon OlutHuoneissa syys-lokakuun ajan hintaan 7,50€/0,5 litraa.

HOK-Elannon OlutHuoneet: Amsterdam, Angleterre, Hádanka, Hostina, Joutsen, Kaisla, Kitty´s Public House, Kuikka, Milenka, Pošeidon, Rotterdam, Sailor´s, William K (Annankatu, Kurvi, Sello, Mannerheimintie, Tennispalatsi).