Upeassa Mustion Linnan puistomiljöössä toimivan Ravintola Linnankrouvin tavoitteena on tarjota kokonaisvaltainen mindfulness-ravintolakokemus. Ravintolan keittiö ammentaa menuidensa tuoreuden ja maut paikallisten tuottajien lähiruoasta.

Linnankrouvi sijaitsee Raaseporissa, noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä, keskellä idyllistä maalaismaisemaa. Vaikka sijainti koetaan usein haasteelliseksi, on se myös ravintolan suurin etu. Linnankrouvi pystyy tarjoamaan kaupunkien keskustaravintoloista poikkeavan illalliselämyksen.

Ravintola remontoitiin muutama vuosi sitten. Uuden tilavan ja nykyaikaisen keittiön lisäksi Linnankrouvi sai viehättävän, paviljonkimaisen lisäsiiven. Se tuplasi asiakaspaikat reiluun pariin sataan ja avasi näkymät vehreään puistoon sekä kivenheiton päässä sijaitsevalle järvelle.

– Haluamme tarjota uniikin miljöön ja historian sekä laadukkaan palvelun ja ruoan siivittämän moniaistillisen kokemuksen. Se johdattaa kokijansa tietoiseen läsnäoloon – hetken kokemiseen ja siitä nauttimiseen tässä ja nyt, kertoo ravintolatoimenjohtaja ja keittiöpäällikkö Niko Tuominen.

Laadukkaat menut kunnioittavat tuoreita ja aitoja raaka-aineita

Keittiön inspiraatio ja ydin löytyvät paikallisesta lähiruoasta – sesongin mukaisista raaka-aineista, joita täydentävät ympäröivän puistoalueen villiruoka-antimet. Laadusta ei tingitä. Annokset ovat simppeleitä yhden tai enintään kahden pääraaka-aineen varaan rakentuvia.

– Ruoka on meidän kielemme viestiä asiakkaalle. Ruoalla me puhumme, muistuttaa Tuominen.

Perinteinen à la carte -lista on vaihtunut hiljattain kolmeen menukokonaisuuteen. Illallismenun lisäksi Mustiossa tarjotaan kolmen ruokalajin lounasta. Näitä täydentää kompakti ja erityisesti hotelliasiakkaiden suosima Lounge Menu.

Myös kasvisruokailijat on huomioitu. Neljän ja kuuden ruokalajin kokonaisuuksien lisäksi tarjolla on kasvismenu, joka voidaan valmistaa myös vegaanisena.

Omalle lompakolle sopivat menut ovat toimineet Tuomisen mukaan hyvin. Ne ovat selkeyttäneet keittiön toimintaa ja antaneet mahdollisuuden tarjota asiakkaille aistikkaan kokonaisuuden – ruokatarinan, jolla on alku ja loppu.

Keittiössä vankka kokemus yhdistyy nuoreen innovatiivisuuteen.

Keittiöpäällikkö Niko Tuominen on saanut rinnalleen kaksi Suomen kokkimaajoukkueessakin edustanutta keittiömestaria, Samuel Mikanderin ja Kari Julinin.

Henkilökunnasta paistaa aito intohimo, innostus ja eteenpäin menemisen meininki. Vanhanaikainen ja robusti ruokakonsepti on muuttunut hienostuneeksi ja raikkaan nykyaikaiseksi vetäen vertoja pääkaupungin parhaimmillekin ravintoloille.

Ravintolaa johtaa avioliiton kautta viitisentoista vuotta sitten Saksasta linnanrouvaksi Mustioon päätynyt toimitusjohtaja ja kreivitär Christine Linder. Hän kutsuu romanttista Mustion Linnan ympäristöä sekä monipuolisesti ruokaa tuottavaa lähiseutua Suomen Edeniksi.

Linnankrouvi on avoinna ympäri vuoden. Eri vuodenajat luovat ravintolaan aina erilaisen, kokemisen arvoisen tunnelman.

Teksti: Johanna Grönlund
Kuvat: Mustion Linna

Raaseporin linna