Uusien korona rajoitusten takia Jord on suljettuna, mutta kokkaa esimerkiksi vapuksi take away -aterioita.

Varaa täältä.

Ravintola Helsinki JordLuomuravintola Jord on saanut uuden kodin Helsingin Kruununhaassa. Kampin ostoskeskuksen ruokakorttelista Vironkadulle muuttanut ravintola jatkaa kehutulla konseptillaan: Rentoa oleskelua erinomaisen luomuruoan ja juoman parissa.

Muutto Vironkadulle ei ollut Jordin omistajille Linda Stenman-Langhoffille ja Filip Langhoffille hyppy tuntemattomaan. Viimeiset seitsemän vuotta pariskunta pyöritti samassa tilassa Michelin-tähdellä palkittua Askia.

– Jordin konseptille tila ja sijainti on täydellinen, Stenman-Langhoff iloitsee.

– Nyt ravintolassa nivoutuvat yhteen kaikki ne elementit, jotka halusimme alunperin mukaan.

Elementit kuten sesongin mukaiset raaka-aineet sekä olohuonemainen tunnelma loistavat Vironkadun kodikkaassa miljöössä. Erityisen ystävällisen ja asiantuntevan palvelun ansiosta Jordissa viihtyy jokainen – ruokavaliosta ja mieltymyksistä riippumatta.

– Oli kyseessä sitten pitkän kaavan illallinen, nopeampi lounas tai lasillinen työpäivän päätteeksi, meidän ovemme ovat auki, Stenman-Langhoff sanoo.

Jordin keittiön käyttämät raaka-aineet saapuvat luomupientuottajilta. Matalan kynnyksen lähestyttävyys näkyy myös menun matillisessa hintatasossa. Legendaarisen tartarin ystävien ei pidä huolehtia muutosta. Raakana nautittava liha-annos ei ole lähdössä mihinkään.

Jordin juomalistalla loistavat eurooppalaiset pientuottajien luomu-, alku- sekä biodynaamiset viinit. Myös alkoholittomat virvokkeet, kuten raikkaat villiyrttien maustamat mehut ovat vahvasti esillä.

Stenman-Langhoff puhuu comfort foodista. Termi viittaa ruokaan, joka tuottaa syöjälleen nostalgisia ja lämpimiä tunteita arjen keskellä. Tämän mission toteuttamista Jord jatkaa nyt uudessa osoitteessaan.

Luomuinen Jord avasi isosiskonsa Askin tiloihin – Kruununhaassa uusi kortteliravintola