Paistinkääntäjien veljeskunta myönsi 1876 perustetulle Helsingin Suomalaisen Klubin ravintolalle 6.2.2018 sille Rôtisseurs-kilven.

Kilven otti vastaan A’la Carhu Oy:n ravintoloitsijapariskunta Petri Karhu ja Miia Makkonen. He ovat toimineet Klubin ravintoloitsijoina vuodesta 2009.

Kilpiravintoloita on Suomessa ja Suomen lipun alla kulkevissa laivoissa alle sata. Muita Helsingissä olevia kilpiravintoloita ovat mm Pörssiklubi, Svenskaklubben, Lehtovaara, Lyon ja Savoy.

Kilvet ovat ennen kaikkea merkki ravintolan laadusta: sen ruoka- ja palvelutuotteen korkeasta tasosta. Kilpikriteereistä ensimmäisenä mainitaan kansallisen keittiön vaaliminen, gastronomian kehittäminen, alueellisten ja kulinaaristen perinteiden säilyttäminen sekä kehittäminen.

– Arvostamme raaka-aineiden omia makuja sekä vanhoja hyviä gastronomian klassikkoja. Suosimme mahdollisimman pitkälle kotimaisia raaka-aineita, satokausia mukaillen. Leivomme leivät päivittäin 120-vuotisesta juuresta ja pidämme huolta, että torstaisin on hernekeittoa ja pannukakkua, ravintoloitsijat kertovat.

Suomalaisen Klubin ravintola on kuuluisa joulupöydästään, rapuillallisista ja parhaillaankin meneillään olevasta blini- ja madesesongista. Yhtä hyvin sen herkkusuiset asiakkaat tuntevat kantapaikkansa myös läskisoosista.

Se ei hötkyile hetken trendien perässä vaan tarjoilee konstailematonta, reilua ja selkeälinjaista ruokaa. ”Piperrysannoksia” ei Klubilta löydy.

Helsingin Suomalainen Klubi toimii osoitteessa Kansakoulukuja 3. Toisin kuin yleensä luullaan klubiravintola elää ja voi hyvin nyky-Suomessa Ja toisin kuin yleensä luullaan tässä viidennessä kerroksessa sijaitsevassa ravintolassa saa käydä syömässä myös klubin ei-jäsen.

Helsingin Suomalaisen Klubin ravintola
Kansakoulukuja 3 A, 5 kerros, 00100 Helsinki
ma-to klo 11-24, pe klo 11-23.
Keittiö ma-pe klo 11.30-22, viimeiset tilaukset klo 21.30