Hakaniemen ja Kaisaniemen Cumulukset Helsingin ydinkeskustassa sekä Koskipuiston Cumulus Tampereen ydinkeskustassa muuttuivat Scandiceiksi.

Hakaniemen torin yllä komeileva Cumulus- kyltti ja Rautatientorin kupeessa Kaisaniemenkatu 7:n kohdalla silmiinpistävät Cumulus-kyltit vaihtuivat Scandic-kylteiksi.

– Molempien hotellien kyltitykset ovat näkyvästi esillä ja kyltinvaihdoksen tulevat taatusti huomaamaan niin jalankulkijat, ohi ajavat autoilijat kuin busseilla ja ratikoilla ohi matkustavat, sanoo Hakaniemen ja Kaisaniemen hotellinjohtaja Heidi Lehtinen.

Hotellit ovat nimeltään Scandic Hakaniemi ja Scandic Kaisaniemi tänään klo 14 alkaen. Hakaniemen Cumulus on avattu vuonna 2010 ja Kaisaniemen Cumulus vuonna 1991.

Scandic Meilahti, Kuva: Scandic Hotels

Meilahden Cumulus oli alkusoitto Scandicin brändäysmaratonille, joka alkoi jo helmikuun lopussa. Hotelli on nyt Scandic Meilahti.

– Cumulus Meilahti Helsingissä valittiin brändättäväksi ensimmäisenä, sillä se on uusin Cumulus-hotelli, kertoo Scandicin kaupallinen johtaja Christian Borg.

Tampereella Koskipuiston Cumulus ehti olla 40 vuoden ikään ennen kyltin vaihtamista. Lokakuussa 1979 perustetun ison kokoushotellin nimeksi tulee Scandic Tampere Koskipuisto.

– Koskipuiston hotelli sijaitsee upeissa maisemissa kosken partaalla. Täältä on mahtavat näkymät keskellä kaupungin sykettä ja hyvät pysäköintimahdollisuudet, summaa hotellinjohtaja Outi Ahola.

Pohjoismainen hotellialan edelläkävijä Scandic osti Restelin koko hotelliliiketoiminnan joulukuun lopussa ja nousi kaupan myötä Suomen suurimmaksi hotelliyritykseksi. Ensimmäinen Cumulus-hotelli muutettiin Scandiciksi Helsingin Meilahdessa kolme viikkoa sitten. Viikko sitten vuorossa oli Scandic Tampere Hämeenpuisto.

Kylttien lisäksi hotellien kaikki tuotteet ja materiaalit vaihdetaan Scandic-brändin mukaisiksi. Myös Scandic Friends -kanta-asiakasedut ja lisäpalvelut toteutetaan hotellissa tiistaista lähtien. Keskiviikkoaamusta alkaen hotelleissa tarjotaan Scandic-aamiainen.