Fishmarket - Kalaravintola Helsinki

fishmarket-annosHelsingin Kauppatorin kulmalla sijaitseva ravintola Fishmarket nostaa profiiliaan kalan asiantuntijana ja laskee viiniensä hintoja. Jo nimensäkin velvoittamana ravintola tulee ruokavuoden 2015 aikana esittelemään kansainvälisiä kalatoreja teemalla Fishmarkets of the World. Merenantimien seuraksi Fishmarket esittelee tasakatehinnoitellun viinilistan.

Suomella on järviensä ja merellisyytensä johdosta vahva imago kalamaana ja lähes kaikki suomalaiset syövätkin kalaa joskus. Ravintoloissa kuitenkin vain joka kymmenes pääruoka on kalaa ja sekin useimmiten lounaspöydän uunilohta. Fishmarket haluaa muuttaa tilannetta ja ottaa roolin kalan asiantuntijana. Ravintola tuo raaka-aineen helposti lähestyttäväksi ja tarvittaessa myös näyttää asiakkaalle kädestä pitäen, miten kalan kanssa toimitaan.

Fishmarkaet - Kalaravintola Helsingin keskustassa.

”Nimemme suorastaan velvoittaa meitä hyödyntämään kansainvälisiä kalatoreja ja Helsingin lisäksi muidenkin satamakaupunkien makumaailmoja. Fishmarket tulee ruokavuotensa aikana esittelemään neljä legendaarista kalatoria ja tuomaan kalan ja merenelävät kaikille helposti lähestyttäviksi. Toki pidämme aina mukana myös muutaman suomalaisen klassikon paikallisia kalaelämyksiä hakeville vieraillemme”, kertoo Fishmarketin keittiömestari Markus Rautala ja lisää, että vuoden 2015 vaihtuvat kalatoriteemat ovat Martinique, San Francisco, Kööpenhamina ja Osaka.

Palvelu, tiski ja viinit

Kala ja muut merenelävät ovat kiehtovia ja monia hämmentäviäkin raaka-aineita. Niillä on turhan vaikea mielikuva, vaikka käsittely vaatiikin omat perustaitonsa.

”Me paitsi tarjoamme ensiluokkaista kalaa ja mereneläviä, myös tarvittaessa opetamme asiakkaillemme niksejä kalankäsittelyyn. Näin hänelle jää kotiin viemisiksi hyvän mielen lisäksi parhaimmillaan myös uusi taito”, lupaa Rautala.

Fishmarketin kalatiski ja myöhemmin keväällä tuleva hummeritankki ovat näyteikkunoita parhaiden raaka-aineiden äärelle. Fishmarketin tarkoituksena on, että asiakas voisi niistä paitsi valita omat kalansa keittiömestarin tekemäksi illalliseksi, tulevaisuudessa myös ostaa tuoretta kalaa ja mereneläviä kotona itse valmistettavaksi. Fishmarketin kalapöytien ääressä pidempään viihtymistä lisätäkseen ravintola aloittaa tammikuussa viinilistan tasakatehinnoittelun.

”Haluamme olla mukana rakentamassa Helsingistä parempaa viinikaupunkia. Siksi siirrymme Fishmarketissa viinien tasakatehinnoitteluun. Se tarkoittaa sitä, että jokaisen viinin sisäänostohinnan päälle tulee vain kiinteä €25:n suuruinen kate sekä arvonlisävero. Näin laatuviiniemme hinnat tulevat laskemaan kymmenillä euroilla. Erinomainen kala ja hyvä valkoviini kun ovat yhdistelmä, jonka haluamme kaikkien kokevan”, toivottaa Fishmarketin ravintolapäällikkö Marie Afonso myös uudet vieraat tervetulleeksi.

Fishmarket, Pohjoisesplanadi 17, 00170 Helsinki, (09) 6128 5250

Helsingin kalaravintolat

Ravintola Fishmarket

 

Lisää kalaravintoloita ja äyriäisruokia tarjoilevia ravintoloita Helsingissä

 http://www.merimakasiini.fi/

http://www.ravintolasalve.fi/

http://www.hankosushi.fi/

http://www.ravintolahavis.fi/

http://www.gyosaisushi.net/