Savoy

80-vuotisvuottaan juhlistava Savoy on kiistatta yksi Suomen ravintolainstituutioista. Nostalginen mutta notkea Savoy tarjoilee juhlavuonnaan asiakkaille niin klassikoita kuin jotain aivan uuttakin tutustuttavaksi. Yhä päivittäin soivasta pianomusiikista ja vaikkapa Savoyn aivan omasta juhlavuoden samppanjasta voi piipahtaa nautiskelemaan 6.2. kuukauden ajaksi aukeavaan, liki puolet ravintolasalista valtaavaan pop up -viinibaariin.

– Tietääksemme yksikään ravintola ei ole saanut Suomessa aikaisemmin omalla leimalla tehtyä samppanjaa. Juhlimme koko vuoden ja ensimmäinen samppanjapullo poksautettiinkin heti uudenvuodenaattona kahdeltatoista illalla, kertoo Savoyn ravintolatoimenjohtaja Toni Niemi.

Savoyn juhlasamppanja on valmistettu yhteistyössä Jacques Lassaigne -samppanjatalon kanssa.

Juhlasamppanjaa tai muita Savoyn mittavan viinikellarin antimia voi suunnata maistelemaan ihan vallan hetken mielijohteesta, sillä viinibaariin voi poiketa aivan ex tempore ilman pöytävarausta. Savoyssa ei ole aikaisemmin ollut baaria, jonne piipahtaa lasilliselle ja tulla tutustumaan ravintolaan. Nyt siihen tarjoutuu erittäin matalan kynnyksen tilaisuus. Lounaalle suuntaaminenkin on suositeltava vaihtoehto klassikkoravintolaan tutustumiseen. Savoy on mukana myös kesän Taste of Helsinki -tapahtumassa, joten sielläkin voi ravintolan makumaisemissa vaellella.

savoy annosSavoy on tunnettu vorschmackistaan ja silakoistaan pitkälle ulkomaita myöden. Marsalkka Mannerheimin Savoyhin aikanaan tuoman reseptin mukaan valmistettu, tavaramerkinomainen lihaisa vorschmack-herkku myy varmasti tänäkin vuonna kuin häkä, mutta toisaalta ravintolan à la carte -listalle on nyt ilmestynyt myös aina tarjolla olevia kasvisvaihtoehtoja ensimmäistä kertaa yli 10 vuotta Savoyssa toimineen keittiöpäällikkö Kari Aihisen aikana. Juhlavuoden kunniaksi keittiötiimi on myös sukeltanut maisteltaviksi menneiden vuosikymmenten suursuosittuja klassikkoannoksia ja tarjoilee niitä vuosikymmen kerrallaan kuluvan vuoden aikana. Ravintolassa mm. nähdään liekkien loimuavan jälkiruokavaunun hyvyyksien yllä.

savoy aihinen
Keittiöpäällikkö Kari Aihinen

Savoy on palvellut 80:n toimintavuotensa aikana mm. niin tunnettuja valtion päämiehiä ja muita vaikuttajia kuin eri alojen artistejakin. Toisinaan vieraaksi on saatu erittäinkin mielenkiintoisia maailmantähtiä, kuten näyttelijä Roger Moore.

– Herra Moore pyysi etukäteen, että saisi ruokailla ilman erityishuomiota, tuntemattomana. Informoimme henkilökuntaamme tästä, mutta unohdimme mainita asiasta puolalaiselle pianistillemme. Hän soitti innoissaan James Bond -tunnusmusiikin heti kun tunnisti Mooren, Aihinen paljastaa.

Sen jälkeen Mr. Moore sai jakaa jokusen nimikirjoituksen, mutta toisaalta otti asian kuulemma hyvin rennosti ja hyväntuulisesti. Hyvä ruoka…

KOTISIVU

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Kuvat: Sami Repo

Tapahtumia ei löytynyt näillä hakuehdoilla