Perinteikäs ravintola Tiiliholvi kunnioittaa satavuotiasta Suomea yllätysmenulla, jonka annokset ovat osa maamme ruokahistoriaa. Idea makumatkaan halki vuosikymmenten syntyi halusta kunnioittaa Suomea ja sen ruokakulttuuria.

– Istuimme keittiömestari Pietari Parkkosen johtaman keittiötiimin kanssa saman pöydän ääreen ja lähdimme miettimään, kuinka parhaiten kunnioittaa satavuotiasta Suomea annoksien muodossa. Päätimme konkretisoida aikakausien maut modernein tavoin, ravintolapäällikkö Sami Mäyrä kertoo.

Tiiliholvin keittiömestari Pietari Parkkonen.

Tarjolle luotiin ja tuotiin 5:n ruokalajin yllätyksellinen kokonaisuus, Suomi 100 Juhlamenu, joka kuljettaa nautiskelijansa makujen muodossa läpi itsenäisen Suomen historian. Annokset säilyvät yllätyksinä aina lautasten pöytiin saapumiseen asti, mutta pientä vinkkiä makumatkan kulusta on aterian aikana saatavilla.

Tiiliholvin Suomi 100 Juhlamenu

Ateriakokonaisuus alkaa vielä tsaarin keittiön kukoistuskauteen sijoittuvalla juurevalla keittiön tervehdyksellä, jatkuu pelloilta sekä vesistä ammennettuihin antimiin ja syöksyy sitten sota-ajan metsäisiin makumaisemiin. Vaurastumisen ajan höyryävien lihapatojen ja omatekoisten juhlajuomien kautta suunnataan teollistumisen kauden kansainvälisten tuulahdusten ravintolailmiöihin. Mikä olikaan ensimmäisiä ruokatrendejä ravintolahistoriassamme? Matkan loppuhuipennus eli jälkiruoka valjastaa käyttöön modernin gastronomian keinot yhdistettyinä perinteisiin, kansaa yhdistäviin makuyhdistelmiin pullakahvitunnelmissa.

Annosten lisäksi myös juomarintamalla on luvassa yllätyksiä. Siksipä nyt ei puhutakaan viini- vaan juomapaketista.

Viiden ruokalajin juhlamenu 68 €, menulle suunnitellut juomat 52€

Suomi 100 Juhlamenu on saatavilla Tiiliholvissa 9.12.2017 saakka.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Holvin Piha on kesälounasravintola Tiiliholvin sisäpihalla – ranskalaistyylistä rentoa ruokaa

Holvin Pihan kesälounas päättyy 4.8.2023. Syksyllä voi olla pop up -tapahtumia Holvin Piha -sisäpiharavintola piilee aivan kaupungin ytimessä, mutta silti suojassa niin ihmis- ja liikennevilinältä...
Tiiliholvi - klassikkoravintola Tampereella

Tiiliholvin syksy on oodi riistalle ja lähiraaka-aineille

Tiiliholvin syksyiseltä listalta löytyy niin savustettua poroa, järvikalakrokettia kuin lampaan sisäfileetäkin. Suosituimmaksi pääruoka-annokseksi on pyrähtänyt sorsa, joka onkin suoranainen riistakauden suurherkku. Sitä saadakseen...
Vapun kabinetit

Onko teillä kova, kantava ääni? – Tiiliholvin kabineteissa voit pitää hauskaa yksityisemmin

Viisikymmenvuotias Ravintola Tiiliholvi on loistava juhlapaikka, jossa hauskanpitoon suorastaan kehotetaan. Tiilien suojassa ravintolajuhlintaan saa kuulua remakkakin ilonpito. Kellariravintolasta löytyy neljä kabinettia, joiden punatiilistä ladotut massiiviset...