Pikkubistro Kattila
Pikkubistro Kattilan tiimi valmiina toimintaan: Sarah Birgé, Jarmo Räisänen, Mika Pelttari ja Silvia del Carmen Castano

Kattila on nyt avannut ovensa ja raottanut kasariensa kansia osoitteessa Aleksis Kiven katu 13. Kunnianhimoinen pieni bistro yhdistää niin sisustuksessaan kuin ruoissaankin modernia ja perinteistä.

Pikkubistron räiskyvässä värimaailmassa näkyy keittiömestari Silvia Castanon argentiinalainen tausta. Toisaalta sisustus kuvastelee myös keittiöfilosofian puolta: uuden ennakkoluulotonta yhdistämistä perinteisiin menetelmiin. Viinipullot kiiltelevät upouusissa korkeakiiltoisissa hyllyissä, mutta tuolit ovat vanhoja, jotkut 1800-luvulta asti.

– Sisustus heijastelee ruokaani: se on modernia ja perinteistä samaan aikaan, Silvia kuvailee.

Se näkyy myös keittiön tervehdyksinä saamillamme perin kauniilla tapaslautasilla, joilla on ibericoa puuterisella, kuivatulla oliiviöljyllä aateloituna. Kunnianhimoista bistroruokaa.

Ennennäkemättömiä erikoisuuksia

Kattilassa kokataan itse aivan alusta asti. Raaka-aineet ovat joko luomua tai suoraan luonnosta saatuja.

– Tänä kesänä meillä on hyvin erilaisia annoksia. Ensimmäisenä Tampereella ellei koko Suomessa meillä on tarjolla palmunsydäntä. Se on erikoisuus ja tulee suoraan Etelä-Amerikasta. Meillä on myös upeaa kotimaista luomukaritsaa, villilohta…

Keittiötiimiään Silvia kuvailee osaavaksi, keskittyneeksi ja intohimolla ruokaan suhtautuvaksi. Muutama kuukausi sitten hän suunnitteli kokkaavansa tiiminsä kanssa asiakkaille kuin perheelleen. Nyt se on toteutunut.

Laadukkaita luomuviinejä edukkaaseen hintaan

Mika Pelttari on Kattilan bistropäällikkö tai monitoimimies, kuten hän itse asian ilmaisee. Viinit ovat täysin hänen osaavissa käsissään. Kaikki on luomua linjan mukaisesti.

– 10 vuotta sitten oli vielä vaikeaa löytää hyviä luomuviinejä, mutta nyt se on helpottunut. Luomuvalikoima on kehittynyt ja asiakas saa hyvää vastinetta rahoilleen, Mika kertoo.

Erikoisuutena valikoimasta löytyy mm. natural-vaatimukset täyttävä viini, alkuviini, johon ei ole esim. lisätty sulfiittia tai käytetty ulkopuolisia hiivoja.

– Valikoimamme on myös kuluttajaystävällisesti hinnoiteltu. Meillä viiniä voi tilata senteittäin. Voi tilata vaikka 6cl tai 40cl. Myös pullohinnat ovat maltillisia ja asiakaslähtöisiä.

Kokkikoulu starttaa syksyllä

Syksyllä Kattilan alakertaan avataan kokkikoulu, jossa Silvia vetää paitsi harrastelijakokeille suunnattuja rennompia, myös ammattilaisille tarkoitettuja kovan luokan kursseja. Ensin kuitenkin pistetään Kattila kaikessa rauhassa pyörimään hyvin. Silvian annosluomuksissa onkin jotain sellaista, jota näillä nurkilla ei olla nähty.

– Silvialla on kyky yhdistellä ennakkoluulottomasti eksoottisia ja paikallisia raaka-aineita. Hän on luonut sellaisen listan, joka poikkeaa siitä, mihin Suomessa on totuttu: visuaalisuus, suutuntuma, makumaailma, Mika luettelee selvästi innostuneena. Kuten koko Kattilan porukka.

Pikkubistro Kattila

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

Huom! Lounaalle pääsee ilman pöytävarausta / ei pöytävarauksia