Viinikan idyllisen puutarhakaupunginosan Lillan Hotel & Kök tuo kesäiltoihin taikaa Puutarhajuhlilla, joihin kutsutaan kaikki. Juhannuksen jälkeen joka torstai koulujen alkuun asti Lillanin puutarhassa tunnelmoivat live-artistit, laseista ja lautasilta maistuvat kesäiset herkut ja omenapuissa tuikkivat paperilyhdyt. Tapahtumat ovat maksuttomia.

Rennot puutarhajuhlat Lillanissa. Kuvaaja Laura Vanzo, Visit Tampere

Lillanissa on ideoitu, suunniteltu ja odotettu Puutarhajuhlia jo pitkään.

– Haluamme tuoda juuri tähän miljööseen sopivia akustisia, herkkiä ja tunnelmallisia musiikkielämyksiä, kuvailee Lillanin ravintolapuolta vetävä Mirella Viitala.

Luvassa on seitsemän kesäiltakeikkaa vaihtuvine live-artisteineen Sanista Suvi Karjulaan, Jiri Nikkisestä Jani Wickholmiin… Puutarhajuhlakauden viimeisenä iltana musisoi Janne Laurila, jolle Lillan on entuudestaan tuttu.

– Olen käynyt joskus kesäiltaa istumassa Lillanin puutarhassa, joten on aivan mahtavaa päästä sinne myös soittamaan. Tällaiset pienimuotoiset ulkotapahtumat ovat tunnelmaltaan omalaatuisia, vähän kuin ystävän pihassa soittaisi. Nautin sellaisesta todella paljon, kertoo Laurila.

– Puutarhamme on tunnelmallinen ja intiimi paikka, jossa artisti saa hyvin kontaktin yleisöön, tuumaa hotellista vastaava Lasse Haapa.

Janne Laurilan keikat tampere
Janne Laurila on tunnettu live-artisti, musiikintekijä ja kokenut tapahtumajärjestäjä, joka vastaa mm. Kulttuuritalo Telakan ja Tampereen Kulttuurikamarin ohjelmistosta.

Lillanin puutarha onkin aivan ainutlaatuinen paikka akustiselle ulkoilmakeikalle. Tapahtuma vetää varmasti väkeä myös ydinkeskustasta vehreään Viinikkaan.

– Joillain saattaa olla sellainen mielikuva, että Viinikka on kauempana keskustasta kuin onkaan. Mutta kun tänne kerran kävelee tai pyöräilee, niin huomaa, että tänne on loppujen lopuksi hyvin lyhyt matka. Etenkin lämpimässä kesäillassa sen kulkee mukavasti, Viitala kuvailee.

Puutarhajuhlailtoina Lillanissa on teemaan sopivia juoma- että ruokatarjouksia. Myös ravintolan sisätilat ovat käytettävissä, eli halutessaan sielläkin voi istua lasillisella tai ruokaillen.

Lillan sijaitsee aivan Viinikan kirkon vieressä, mukavan kävely- tai pyöräilymatkan päässä keskustasta. Bussillakin perille pääsee. Autoilijoita ajatellen ilmaisia parkkipaikkoja löytyy Lillanin läheisyydestä hyvin. Ja toki Lillaniin kannattaa jäädä myös majoittumaan. Valittavina on erilaisia majoituksen ja illallisen yhdistäviä paketteja, joita kannattaa kysellä suoraan Lillanista.

Lillanin Puutarhajuhlien ulkoilmakonsertit:

29.6. Esa Eloranta
6.7. Suvi Karjula duo
13.7. Jiri Nikkinen
20.7. Selkä ja Issias
27.7. Sani
3.8. Jani Wickholm
10.8. Janne Laurila

Puutarhajuhlat klo 19-23, keikat alkavat klo 19.

Lillan Hotel & Kök, Kurjentaival 35

KOTISIVU

Teksti: Kohokohdat.fi

Boutique-hotelli Lillan sijaitsee Nekalan puutarhakaupunginosassa, vain kivenheiton päässä Tampereen keskustasta. Liillanin terassia ja puutarhaa on uudistettu kuvan ottamisen jälkeen.