Kulttiviineille luotu menu C:ssä

Ravintola C pyöräyttää pöydät ympäri! Upeista viineistään ja viiniosaamisestaan tunnettu C tuo ravintolanautintokartalle jotain uskoaksemme aivan ennenkokematonta. Kyseessä ei ole tuttu chef’s table vaan Christina Suomisen ideoima sommelier’s table.

Christina Suomisella on huikea ammattitaito ja pettämätön viinivainu.Huippuravintoloista tuttu termi on chef’s table, keittiömestarin henkilökohtaisessa huomassa oleva pöytä, jonka seurueelle tarjotaan chefin valitsema ja osittain ruokailijoiden silmien edessä laatima illallinen. Nyt viiniosaamisestaan sekä viinien ja ruoan yhdistämisen taidostaan tunnetussa C:ssä on tilaisuus päästä nauttimaan jostain vielä erikoisemmasta ja ainutlaatuisemmasta: sommelierin pöydästä.

– Yleensähän ravintolassa syödään menu, jonka keittiömestari loihtii ja sommelier miettii siihen viinit. Onhan se tietenkin yhteistyötä, jossa hiotaan puolin ja toisin saumaton kombinaatio. Mutta entäpä jos tehtäisiinkin homma toisinpäin? Tarjolla olisi sommelierin huippuviineille valitsema menu, ravintoloitsija-sommelière Christina Suominen avaa uuden ideansa syntyajatuksia.

Kulttiviinejä, klassikoita, sommelierin suosikkeja, taidokasta työskentelyä

C:n sommelierin pöydässä nautittava menu on valittu täysin viinilähtöisesti, juuri aterialla tarjottaville klassikko-, kultti- ja Christinan henkilökohtaisille suosikkiviineille soinnukkaaksi ja niiden makuja kunnioittavaksi kokonaisuudeksi.

Sekä illallisen ruoka että viinit ovat Christinan valikoimia yllätyksiä, mutta hiukkasen hän suostuu viinisalaisuuksien verhoa raottamaan: klassikkoviineistä mukana on todellisia harrastajien herkkuja, kuten Gaja Costa Russi 2000 Barbaresco ja Mongeard Mugneret Grand Cru Clos de Vougeot 2003 Bourgogne. Sommelierin suosikkina siemailuttaa mm. Domaine de Trevallon Alpilles 2009 Provence.

Yllätyksellinen illallinen tuo estradille myös mielenkiintoisen sosiaalisen elementin, kun viinien ja ruokien nautiskelun lomassa on tilaisuus seurata illan tähtenä toimivan sommelierin monipuolista ja taidokasta työskentelyä aivan läheltä, kysellä viineistä ja vaikkapa viinien sekä ruoan yhdistämisestä.

Sommelier’s Table -illallinen huippuviineineen maksaa 350e ja se tarjoillaan 6-8 henkilölle. Sekä nautittavat viinit että ruoka voivat vaihdella illallisesta toiseen. Erityisruokavaliot ja allergiat tulee ilmoittaa etukäteen. Ravintolan väki toivoo, ettei illan aikana kuvattaisi, jotta yllätyksellisyys säilyy myös tuleville varauksille. Ja asiakkaan näkökulmasta tuollaisesta tilaisuudesta on epäilemättä onnellistakin nauttia keskittyneesti ilman ikuistamispaineita.

Teksti ja kuva: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Bistro C avautui – ravintolan tarina jatkuu uusissa käsissä

Maineikkaan ja monia palkintoja voittaneen ravintola C:n tarina jatkuu ravintoloitsija Sari Sorrin ja yhtiökumppani Mia Välimäen huomassa. Kesästä 2022 asti jatkuneet neuvottelut saatiin päätökseen...

Ravintola C muuntautuu viinibaariksi uutenavuotena – viinibaari avoinna 30.-31.12.

Ravintola C pitää ovensa avoinna vielä uutenavuotena viinibaarina palvellen. Alkavaa vuotta 2023 on mahdollista juhlistaa laseittain tarjottavien viinien lisäksi myös niille sopivin syötävin. Uutta vuotta voisi...

50 Parasta Ravintolaa -äänestystulokset julki – Tampereelta mukana 3 ravintolaa

Viisi Tähteä -media on päräyttänyt jälleen ilmoille listan Suomen ravintolaparhaimmistosta. Odotetulle 50:n parhaan listalle ylsi tänäkin vuonna Tampereelta 3 ravintolaa: ravintola C 21., Kajo...