Piemonten kevät etenee kuplien. Kuohuviiniviikot tuovat herkkuja sekä siemailtavaksi että naposteltavaksi. Miltä kuulostaisi itse tehdyt, paahdetut vaahtokarkit tai maitosuklaa-fondue mansikoilla tai hedelmävartaalla? Kuplivan kaverina, tietenkin.
Kuohuviiniviikkojen aikana myös ruoka-annoksissa maistuu kupliva. Valikoimassa on kuohuviini-mansikkarisottoa ja paistettua kampasimpukkaa maa-artisokkapyreellä sekä kuohuviinipikkelöidyillä kurkuilla.
Vaikka ei nälkä niin isommasti olisikaan, kannattaa ainakin piipahtaa lasilliselle kuplivaista ja vaikka palalle makeaa. Listan kuohuviinizabaione hedelmillä ja savoiardikeksillä tai paistettu valkosuklaa-juustokakku marinoiduilla vadelmilla tuntuvat tuovan pilkahduksen aurinkoa pilviseenkin päivään.
Piemonteen voi poiketa myös ihan vaan siemailemaankin, kuplilla tai ilman. Laseihin laaditaan myös erilaisia hedelmäisiä ja marjaisia prosecco-cocktaileja. Lemon Pop sekoitetaan limoncellosta, sitruuna-sokeriliemestä ja prosecosta, Sgroppinoon taas tulee mansikkasorbet’ta ja proseccoa.
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy