Ilveksen Ballroom on uudistunut upeasti taipuen myös erilaisiin juhla- ja yritystilaisuuksiin entistä notkeammin ja mittavammin. Suorastaan legendaarinen juhlapaikka on kasvanut kokoa alkuperäisiin mittoihinsa, muuttunut muunneltavammaksi ja kehittynyt tekniikaltaankin.

Ensimmäisenä katse kiinniittyy katon huikeisiin italialaisiin kattokruunuihin. Ne kaikki ovat olleet Ilveksessä aivan alusta asti, mutta koteloinnin alla ollut kolmas valaisin paljastettiin vasta nyt esille piiilostaan ja kaikki kolme kattokruunua puhdistettiin melkoisella hartaudella.

– Siinä meni todella kauan aikaa. Jokainen lasiosa otettiin yksitellen irti puhdistusta varten ja laitettiin takaisin, ravintolapäällikkö Keijo Lehtola kuvailee.

Juhlat Tampere - Ballroom Ilves
Ballroom ja kolme jättikokoista kristallikruunua. Kuva: Toni Honko, Kohokohdat.fi

Myös komeita metallipintaisia ovia on Ballroomissa jälleen kolmin kappalein.

Ilves Ballroomeineen on nähnyt valtaisasti erilaisia juhlia ja kosolti kuuluisia artisteja. Esimerkiksi Ilveksen Iloinen Itsenäisyys -juhla on perinteisesti tuonut taloon nimekkäitä esiintyjiä esimerkiksi Matista ja Teposta Chisuun sekä Antti Tuiskusta Suvi Teräsniskaan. Ballroomin tanssilattiallakin on laitettu juhlakengillä koreasti lukemattomissa kekkereissä. Niin yritys- kuin yksityistilaisuuksissakin.

– Täällä on järjestetty ihan kaikenlaisia juhlia esimerkikisi häistä, merkkipäivistä, karonkoista, konfirmaatioista ja lakkiaisista ristiäisiin, jo 17 vuotta talossa työskennellyt Lehtola muistelee.

Muuntuva Ballroom soveltuu loistavasti myös häiden järjestämiseen. Juhlatilasta löytyy myös tanssilava sekä esiintymiskorokkeet. Hääparin ja häävieraiden majoitus sekä yökerho myös.

Suuren esiintymislavan voi nyt rakentaa tilassa useampaankin kohtaan tietyt tekniikkarajoitukset huomioiden. Ja kun tila on seinin kolmeen osaan jaettuna, saadaan pienempi lava tarvittaessa tehtyä niihin kuhunkin. Remontin myötä Ballroom muuntautuikin paitsi tilaratkaisuiltaan ketterämmäksi, myös kooltaan entistä suuremmaksi. Enimmillään tilaan mahtuu nyt 450 juhlijaa cocktailtilaisuuden merkeissä, mutta erilaiset pöytämuodot ja liikuteltavat seinät mahdollistavat monenlaiset ja -kokoiset tilaisuudet.

– Kysyntää suuremmillekin tilaisuuksille on ollut, joten on todella hienoa, kun voimme nyt vastata siihen suuremilla tiloilla. Olen todella iloinen myös siitä, että meillä on nyt  uudenaikainen ja helppokäyttöinen tekniikka.

Uudistunut tekniikkapuoli mukavoittaakin niin erilaisten kokoustilaisuuksien kuin silkan juhlinnankin järjestämistä musiikista valoihin, valkokankaista dataprojektoreihin.

Ruokatarjoilut taas järjestyvät aina yhtä mutkattomasti cocktail-tilaisuuksien syötävistä buffet-pöytien, iltapalojen ja kahvittelujen kautta aina pöytiin tarjoiltuihin istuviin illallisiin asti valmiiden menu-vaihtoehtojen tai asiakkaan tarpeiden mukaan räätälöitävien kokonaisuuksien muodossa.

Ilves on iso talo, josta löytyy paljon toiminnallisuuksia monenlaisia tilaisuuksia ajatellen. Sijainti hyvien liikenneyhteyksien päässä aivan kaupungin ytimessä on tietenkin oma lukunsa, mutta myös majoitus saman katon alla tekee Ilveksestä juhlapaikkana varsin vetovoimaisen. Juhlapakettiin voi kääräistä myös vaikkapa jatkot kattokerroksen uudistuneessa saunallisessa maisemakabinetissa. Ja iltayöstä voi vielä sujahtaa kaupungin nimekkäimmän, keväällä uudistuneena avautuvan Ilves Bar & Night -yökerhon puolelle.

Teksti ja kuvat: Lifestyle Media Oy

Original Sokos Hotel Ilves

336 huonetta

5 ravintolaa

11 kokoustilaa

Maisemakabinetti + sauna hotellin 19. kerroksessa

400 m2 Ballroom

Rakennusvuosi: 1986

Arkkitehti: Maunu Kitunen