Kesäiseen Ravintola Piemonteen on helppoa piipahtaa maistelemaan niin viinejä kuin lukuisia ruokaisia makujakin. Uudella listalla on nimittäin useita jaettavaksi sopivia annoksia merenelävistä lihaisiin antimiin. Moni raaka-aine pyörähtää lautaselle vieläpä hiiligrillin kautta. Myös kovasti kysytty mustekala, joka vie makunystyt ja aatokset Italian auringon alle.
Piemonten pikkuinen grilli käy kuumana, sillä asiakkaat ovat hurmaantuneet hehkuvilla hiilillä kypsennyksestä aromia imeviin herkkuihin. Grillin kautta saliin suuntaa mm. mustekalaa, vasikankylkeä, leipiä sekä kasviksia.
– Hiilillä grillauksesta saadaan raaka-aineisiin sitä ominaismakua ja kaunista pintaa. Asiakkaat ovat kehuneet makua kovasti, kokki Martti Kärki kertoo.
Keittiömestari Niko Ervalahden johtaman keittiötiimin luomalla listalla on nyt enemmän pikkuannoksia, joita voi tilata vaikka seurueen kesken pöydän täyteen joko aterian alkuun tai seurustelun lomassa napsuteltaviksi. On simpukoita, piemontelaisia Ceirano Villosion juustoja, toscanalaisia Gelli Salumin artesaanileikkeleitä, grillattua leipää… Ja esimerkiksi mustekala-annoksesta makupalastelee useampikin lonkeronhimoinen vaikkapa terassilla kera viileän vaalean viinin.
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy