Ravintola Heinätorilla kokataan aina keskiviikkoisin kunnon läskisoosia. Jopa Kauppalehden toimittaja kehui sitä ylitsevuotavasti arvostelussaan.
Heinätorin läskisoosikeskiviikot ovat jo käsite. Ravintoloitsija Lauri Väänänen valikoi läskisoosilihaksi sopivan rasvaista kylkeä, josta sitten leikataan siivuja ensin pannulle tirisemään ja sen jälkeen soosiin muhimaan. Parasta kastike on Laurin mielestä kokoperunoiden kanssa, joiden laatuun ja kypsyysasteeseen kiinnitetään ravintolassa kovasti huomiota. Muusiakin toki saa.
Kauppalehden Mikko Takala kävi taannoin Heinätorilla syömässä. Arvioinnissaan hän kehui paitsi ravintolaa kokonaisuutena, myös erityisesti kokoperunoilla nauttimaansa suussasulavaa läskisoosia. Parempaa hän on kuulemma saanut viimeksi 10-vuotiaana mummolassa, minkä mies mainitsi äärimmäiseksi kehuksi.
Tiesitkö? Kauppalehti Optio sai tämän vuoden Suomen Ruokakulttuuriteko -palkinnon Messukeskuksen Gastro Helsinki -messuilla.
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy