Ravintola Heinätorilla kokataan aina keskiviikkoisin kunnon läskisoosia. Jopa Kauppalehden toimittaja kehui sitä ylitsevuotavasti arvostelussaan.

Heinätorin läskisoosikeskiviikot ovat jo käsite. Ravintoloitsija Lauri Väänänen valikoi läskisoosilihaksi sopivan rasvaista kylkeä, josta sitten leikataan siivuja ensin pannulle tirisemään ja sen jälkeen soosiin muhimaan. Parasta kastike on Laurin mielestä kokoperunoiden kanssa, joiden laatuun ja kypsyysasteeseen kiinnitetään ravintolassa kovasti huomiota. Muusiakin toki saa.

Kauppalehden Mikko Takala kävi taannoin Heinätorilla syömässä. Arvioinnissaan hän kehui paitsi ravintolaa kokonaisuutena, myös erityisesti kokoperunoilla nauttimaansa suussasulavaa läskisoosia. Parempaa hän on kuulemma saanut viimeksi 10-vuotiaana mummolassa, minkä mies mainitsi äärimmäiseksi kehuksi.

Tiesitkö? Kauppalehti Optio sai tämän vuoden Suomen Ruokakulttuuriteko -palkinnon Messukeskuksen Gastro Helsinki -messuilla.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Dabbal-ravintola, Tampere

EATFinland Tampere 2023 -kirja kannattaa ottaa kainaloon kaupungin ravintolahelmiin tutustuessa

Saimme käsiimme vuoden 2023 EATFinland Tampere -kirjan, josta löytyy mainioita tamperelaisravintoloita tutustuttavaksi niin ruokaa rakastaville kaupungin asukkaille kuin Tampereen mauista innostuneille ulkopaikkakuntalaisillekin. Hyvin ja...

Heinätorilla paistellaan blinejä

Ravintola Heinätori on talvisissa tunnelmissa. Pakkasten keskelle lämpöä tuovat pikkuisilla valurautapannuilla paistuvat aurinkoiset blinit. Heinätorilta saa jälleen erikoisherkkuna blinejä. Täytteinä ovat ehta muikunmäti, smetana ja hakattu punasipuli. Ja voisula, tietenkin.

Vaakahuone 100 vuotta – Ravintola Heinätori juhlii erikoismenulla

Pyynikintorin vanha vaakahuone täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Sen kunniaksi Heinätorille laaditaan juhlamenu, joka on voimassa 26.3. alkaen. Ravintoloitsija Lauri Väänänen on operoinut reseptien kimpussa innoissaan.