Pirkanmaan Paahtimo, mylly

Kiinnostaako kahvi? Haluaisitko oppia valmistamaan espressoa ja espressopohjaisia maitokahveja? Pirkanmaan Paahtimolla on alettu järjestää barista-, suodatinkahvi- ja cupping-kursseja.

Pirkanmaan Paahtimon kahvinvalmistuskurssit sopivat niin aloitteleville kahviopinjanoisille kuin kahvila-alalla työskenteleville, jotka haluavat syventää osaamistaan.

Käytäntöön painottuvalla Barista I -kurssilla käydään läpi mm. myllyn ja espressolaitteen käyttö, oikeaoppisen espresson valmistus, peruskahviannokset ja oikea tapa vaahdottaa maitoa. Kurssin aikana maistellaan eri menetelmin ja vaihtelevin uuttoajoin valmistettua kahvia ja huomataan konkreettisesti, miten sama kahvi maistuu yllättävän erilaiselta vaihtuvista muuttujista riippuen. Myös jauhatuskarkeuden säätö ja sen vaikutukset valmistettavaan kahviin käydään maistellen läpi.

Barista II -kurssilla lautasella ovat espresson paahtaminen ja paahtoasteet, espressokahvin eri variaatiot ja luonteet, myllyn säädön vaikutukset ja testaus sekä espressocupping.

Suodatinkahvikurssilla tuodaan esiin taustaa kahvilajeista, käsittelystä ja paahtoprosessista. Tehdään koepaahto testipaahtimella ja tutustutaan jauhatuskarkeuden ja kahviannostelun merkitykseen eri suodatinvälineillä. Lisäksi käydään luonnollisesti läpi eri menetelmät valmistaa suodatinkahvia: aeropress, V60, chemex, pressopannu, trifectakeitin ja kylmäuutto.

Cupping-kurssilla tutustutaan testipaahtimen käyttöön ja tehdään koepaahto. Perehdytään cupping-menetelmään eri kahvilaatuja maistellen ja käydään läpi arviointi. Lisäksi tehdään kylmäuutto.

Kurssit kestävät noin 2,5h ja maksavat 50-65€. Opettajana toimii Kahvila Valosta tuttu Pekka Heinonen, SM-tason barista, Cupping SM 2013.

Ilmoittautumiset: pekka@kahvilavalo.fi
Kurssien ajankohdat: www.pirkanmaanpaahtimo.fi

Kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy