Gastropub Tuulensuuhun on saapunut Ranskasta kuorma tuoreita ostereita. Meren makuiset, asiakkaalle valmiiksi avattavat herkut nautitaan luonnollisesti raakana joko sitruunan tai hakatun sipulin ja punaviinietikkaliemen kanssa.
Varta vasten ostereiden kaveriksi on tilatuttu erikseen myös ranskalainen Folle Blanche -rypäleestä valmistettu valkoviini, Gros Plant du Pays Nantais.
– Se on rutikuiva ja hapokas. Juuri sellainen, mitä ranskalaiset itse joisivat ostereiden kanssa, ravintoloitsija Sami Lappalainen kuvailee.
Toki ostereidensa kyytipoikana voi maistella ihan juuri mitä mielii. Vaikka makoisan vaahtokukkaisen oluen.
Osterit maksavat 3e kappaleelta, mutta jos ostaa enemmän kuin 10, saa paljousalennusta. Silloin ostereita nautiskelee 2,5 euron kappalehintaan.
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
[include]a_tuulensuu.php[/include]