Corte Lenguin -viinitalon komea viinikellari Italiassa, Valpolicellan laaksossa. Kuva: Corte Lenguin

Lempäälässä sijaitsevan Vaihmalan Hovin odotetun Viinillisen Viikonlopun vieraina ovat Silvio ja Beatrice Vantini Corte Lenguin -viinitalosta Italiasta, Valpolicellan laaksosta. Luvassa on viinitasting sekä 7 ruokalajin viinillinen illallinen, jonka aikana syvennytään amaronen kehityskaareen valpolicella classicosta ripasson ja amaronen kautta reciotoon.

Illan annos- sekä juomatarjonta halutaan säilyttää likimain loppuun asti salaisuutena, sillä illallisen yllätyksellinen tunnelma halutaan säilyttää.

– Ne asiakkaat, jotka ovat illallisella aikaisemmin käyneet, tietävät sen ylittävän kaikki odotukset. Haluamme luoda asiakkaille viimeistellyn ja laadukkaan kokemuksen, kuvailee yrittäjä Noona Rissanen.

Hiukkasen keittiömestari Pasi Viitala suostuu etukäteen ruoka-asiaa valottamaan.

– Amusen karviaiset ovat omista pensaista ja paahdettu järvirapu tulee naapurijärvestä. Tatticonsommen tatit taas on poimittu Noonan kotipihalta.

Luvassa on myös mielenkiintoista kilpakosintaa italialaisen ja suomalaisen juuston kesken. Kumpaa italialainen viini lempiikään tulisemmin?

– Saamme mielenkiintoisen kilpailuasetelman, kun italialainen viinintekijämme tuo mukanaan 55 kuukautta kypsytettyä DOP-juustoa*, jonka hän on henkilökohtaisesti ajatellut viinilleen kumppaniksi ja minä olen puolestani valinnut Mouhijärven Herkkujuustolan yli vuoden kypsytettyä Villi-Viliä, joka on myös hyvin tuhti, yrttiraitainen juusto. On jännittävää, miten nämä juustot kohtailevat viinin kanssa, Viitala tuumii hykerrellen.

Koska Viinilliseen Viikonloppuun sisältyy myös majoitus, ei illallisen päätteeksi tarvitse pähkäillä kuljetusta kotiin. Toki tastingiin ja illalliselle on mahdollista ostaa paikka myös ilman majoitusta.

Viinillinen Viikonloppu -pakettiin kuuluu:

Tervetuliaismalja
Majoitus kahden hengen huoneessa
Viinitasting
Winemaker’s Dinner (7 ruokalajia) viineineen
Aamiainen pöytiintarjoiltuna

Hinta 219 €/hlö/2 HH

*Denomination of Protected Origin

Vaihmalan Hovi
Vaihmalantie 144
37500 Lempäälä
vaihmalanhovi.fi

Lue myös:

Vaihmalan Hovin keittiö taituroi syyslistalleen haukea, hanhea ja ylämaankarjaa

 

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy