Irlantilaissyntyinen Simon Foster odottaa Porterhouse-hanavaltausta innolla. Mukana on myös uutuusolut, jota saadaan Suomeen vain parin kegin verran. Toinen niistä matkaa Helsingin OlutExpo-tapahtumaan ja toinen Tampereelle O’Connell’siin.

Irlantilaispubi O’Connell’sin hanat vallataan 25.10. Porterhouse Brewingin toimesta. Neil Fischer saapuu irlantilaispanimolta Tampereen Irlantiin kertomaan tarinoita maltaisten herkkujen takana. Luvassa on tietenkin myös maistelua neljän hanaoluen mitalta. O’Connell’sin irlantilaisisäntä Simon Foster on hanavaltauksesta täpinöissään.

– Odotamme Porterhouse-hanavaltausta innolla! He ovat edelläkävijöitä Irlannin craft beer -kentällä, Foster kertoo.

Panimon vahvuuksiin kuuluuu luonnollisesti stout, mikä onkin olutlajityyppinä irlantilaisten sydämiä sekä makunystyjä lähellä. Porterhouse tekee stoutin omalla twistillään ja Oyster Stout onkin nimensä mukaisesti luotu sopimaan erityisesti tuoreiden osterien kaveriksi.

– Guinness on tietenkin se tunnetuin irlantilainen stout. Pienemmät panimot, kuten Porterhouse, tekevät kuitenkin yllätyksellisempiä ja hyvin mielenkiintoisia stouteja sekä muita oluita. Käsityöläispanimoissa ollaan innokkaampia kokeilemaan uusia asioita ja koettelemaan rajoja!

O’Connell’siin saadaan Porterhouselta neljä olutta: Oyster Stout, Temple Lager, Porterhouse Red sekä uutuusolut Slurpasaurus Tropical IPA. Jälkimmäistä saadaan Suomeen vain ja ainoastaan kaksi tynnyriä, joista toinen menee Helsinkiin OlutExpo-tapahtumaan ja toinen saadaan Tampereelle O’Connell’siin. Foster on syystäkin asiasta innoissaan.

– Mieti, että saamme toisen tynnyreistä tänne! Veikkaan, että Tropical IPA maistellaan aika nopeasti loppuun.

Olutmielisten kannattaakin olla kärppänä paikalla, kun kegit napautetaan hanoihin kiinni.

Porterhouse-ilottelut eivät onneksi hanavaltaukseen lopu, sillä tapahtuman jälkeen yksi Porterhouse-olut vuorollaan jatkaa O’Connell’sin hanassa. Uutuusolut Tropical IPAa saadaan varmaankin keväällä valikoimaan passelisti kesäjuomaksi.

O’Connell’s Irish Bar, Rautatienkatu 24

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy