Tuulensuu samppanja Samilla

11.4.2004 Gastropub Tuulensuu aloitti toimintansa. Heti avajaisvuonnaan Tuulensuun väki teki ensimmäisen omatuontijuomien noutoreissun Belgiaan, mikä enteili säkenöivää tulevaisuutta etenkin olutharrastajien suosikkipaikkana. Nyt tämä ympäri Suomea tunnettu gastropubien pioneeri juhlii kymmenvuotista taivaltaan mm. laseittain tarjottavin omatuontisamppanjoin.

Sami ja Anu Lappalaisella oli ensin samppanja-, portviini- ja sikaribaari Bar Tuulensuu Hämeenkadulla. Kun nykyinen, keittiöllinen liiketila vapautui, syntyi siihen Gastropub Tuulensuu, Suomen gastropubimaailman edelläkävijä.

Tuulensuulla on alusta asti ollut mittava ja monipuolinen valikoima erilaisia juomia sekä asiantunteva ja koulutettu henkilökunta niitä tarjoilemassa. Myös ruokatuote on varsin kiitelty ja palkittu. Sammakonreisiä sai Tuulensuussa pitkään ainoana paikkana Tampereella ja epäilemättä laajemmaltikin. Omatuontijuomistaan, lukuisista tapahtumistaan, yhteistyöstä alan oppilaitosten ja maahantuojien kanssa sekä tunnetuksi tullut Tuulensuu ei turhia hötkyile, vaan jatkaa samalla linjalla edelleen. Uudistuksia ja muotivirtauksia napataan piristykseksi vain silloin kun ne sopivat valittuun linjaan.

– Usein kuulee sanottavan että ”tämä on niin uutta”, vaikka päinvastoin kyse on hyväksi havaitun ja perinteisen käytännön elvyttämisestä, kertoo huiman määrän juomatietoutta hanskaava ravintoloitsija Sami Lappalainen.

Vaimonsa Anun kanssa perheyritystä pyörittävä ravintoloitsija lupaa pitää perinteiset, kansainväliset tavat ohjenuorana jatkossakin. Pariskunta on usein itse paikalla palvelemassa ravintolassaan, vaikka olutmestarein tähditetty henkilökuntakaarti hoitaakin homman ammattitaidolla. Kipinä laadukkaisiin juomiin ja hyvään ruokaan on kantanut paria avaamaan kaupunkiin myös muita, omanlaisiaan ravintoloita, joissa on tarjolla mm. sellaisia oluita, viinejä ja muita juomia, joista monia ei saa mistään muualta Suomessa.

Synttäritarjouksia ja kuplivaa juhlajuomaa

Juhlan kunniaksi Gastropub Tuulensuussa on runsaasti erilaisia juoma- ja ruokatarjouksia koko huhtikuun ajan. 11.4. alkavat myös Samppanjaviikot, jolloin lasitarjoilussa on monia omatuontisamppanjoita, joita ei saa mistään muualta Suomessa. Tuulensuun samppanjakellarissa poksauttamista odottaa kunnioitusta herättävä rivi jaloja kuplajuomia. Ne on tuotu, kuinka ollakaan, pakettiautolla kurvaillen Keski-Euroopasta.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

[include]a_tuulensuu.php[/include]

LUE MYÖS

Pinot Noir -viikot Tampereella

[20.5.-2.6.] Riesling & Co -viikot 2024 Tampereella

Rapsakat saksalaiset viinit piristävät 60 huippuravintolassa ympäri Suomen. Tampereelta on mukana tällä kertaa kahdeksan ravintolaa: Gastropub Tuulensuu, Ravintola Näsinneula, Ravitsemisliike Aisti, Sasor Restaurant &...
Gastropub Tuulensuu on suosittu ravintola Tampereella.

[SUNNUNTAISIN] Tuulensuun klassikkosunnuntait vaihtuvin klassikkoannoksin

Gastropub Tuulensuu nostaa joka sunnuntai esille jonkun klassikkoannoksen Euroopan keittiöistä, mutta myös kansainvälisiä makulegendoja. Tarjolle tulee sellaisia annoksia, joita syystä tai toisesta olisi liian...

Aikuisten joulukalenteri Gastropub Tuulensuusta – 24 eri olutta joulun odotukseen

Jokasyksyiseen tapaan Gastropub Tuulensuussa nautitaan juustoviikoista.